Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Lühidalt

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /


Ehitus jätkub

Vahepeal rahapuudusel seiskunud Tartu Pauluse kiriku rekonstrueerimistööd jätkuvad peatselt. Selleks jagati ehituse viimane etapp osadeks ning kuulutati kolumbaariumi ja krüpti (fotol) lõpuni ehitamiseks välja riigihange. SA Tartu Pauluse Kirik nõukogu nõupidamisel kuulutati hanke võitjaks SA Nordecon, kes sisuliselt jätkab poolelijäänud tööd.
Sihtasutuse juhataja Elo Sülla sõnul on hanke maksumuseks 1,3 miljonit eurot, mis tasutakse koguduse, linna ja riigi kahe aasta eelarvest. Kavandatud tööd peaksid valmima tuleva aasta juulis.

Osa tornist valmis

Möödunud aasta augustitormis tornita jäänud Väike-Maarja kiriku tornikiivri (fotol) ehituse esimene etapp on läbi saanud.
Rändmeistri töömeeste käe all Juhan Kilumetsa juhtimisel on valminud 17 m tornikiivrit, mis kilesse mähituna tõsteti möödunud teisipäeval maa peal püsti. Tegu on väga korraliku tööga, kinnitab koguduse juhatuse esimees Heli-Liivia Komp. Töö järele valvab Rakvere muinsuskaitseametnik Einar Kaldam.
Seejärel algab töö torni tipuosaga. Koos 32 m pikkuse kiviosaga oli torni kõrguseks enne õnnetust 61 m. Järgmisel aastal hakkab Väike-Maarja kirik taas kaugele paistma, kui uus tornikiiver paika tõstetakse.
Talveks valmistudes
Järva-Jaani kirik on pälvinud meedias tähelepanu kehvas seisus katusega, mis kooriruumi kohal ähvardab sisse kukkuda, kui talvel vähegi rohkem lund peaks olema. Koguduse õpetaja Katrin-Helena Melder ütleb, et pühakoja eterniitkatus pärineb 1971. aastast.
Rõõmustav on see, et kogudusele on lubanud appi tulla Rändmeister OÜ ja kindlustada katus veel enne talve ehk teha hädapärased avariitööd.
Järgmisel aastal plaanib kogudus tellida uue katuse ehituseks projekti, et esitada muinsuskaitseametile rahastustaotlus 2013. aastaks.