Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Lühiuudised

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

laumaLätlastel naispiiskop
Läti Evangeelne Luterlik Kirik Väljaspool Lätit on valinud praost Lauma Zušēvica (fotol) järgmiseks seitsmeks aastaks kiriku piiskopiks. Valimistel osalesid kogudused kümnest riigist.
Zušēvica on sündinud 1954. aastal USAs ja alates 1978. aastast teeninud samas vaimulikuna. Välis-Läti kirikus teenib arvukalt naisvaimulikke, samal ajal kui kodumaal tegutsev Läti kirik 1993. aastast naisi enam ei ordineeri. (www.lelb.lv )

Poolakad halloween’i vastu
Paljude Poola katoliiklaste jaoks seostub halloween’i tähistamine deemonlike jõudude kummardamisega.
Vastukaaluks sellele organiseeriti 31. oktoobril kõigi pühakute päeva eelõhtule pühendatud noorteüritusi. Koolides ja koguduste juures toimusid «kõigi pühakute ballid» ning linnatänavatel rongkäigud, millest osavõtjad kehastusid ingliteks ja pühakuteks. «Ärgem kartkem vapralt näidata, et tahame olla pühad, aga mitte paganad,» kutsus üles ettevõtmisi propageerinud konservatiivne katoliiklik väljaanne. (www.fronda.pl )

Kirik Helsingi seksimessil
Soomes tekitas vastakaid arvamusi Vantaa koguduse otsus osaleda eelmisel nädalavahetusel Helsingi seksimessil. Kas kiriku töötegijad peaksid kasutama võimalust tutvustada oma seisukohti paarisuhete ja seksuaalsuse küsimustes või eemale hoidma üritusest, kus propageeritakse pornograafiat ja ebamoraalseid eluviise? Peapiiskop Kari Mäkinen ei mõistnud seksimessil osalemise otsust hukka, kuid möönis, et see on töötegijatele keeruline väljakutse. (www.yle.fi )

Piiskoppide sinodil
Vatikani piiskoppide sinodil ei leidnud toetust ettepanekud leevendada kiriku suhtumist lahutatutesse ja homopaaridesse. Muutustele vastu seisnud kardinal Raymond Burke, kes on juhtinud Vatikani kõrgeimat kohtuorganit, teatas, et ta viiakse üle teisele kohale.
Perekonnateemalise sinodi lõppdokument hääletati läbi, kusjuures mitte kõik osad ei saavutanud kahe kolmandiku hääletajate toetust, et pälvida sinodi ametlik heakskiit. Küsimuste arutelu jätkatakse 2015. aastal toimuval sinodil. (www.meiekirik.ee )