Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

EELKs kolm uut diakonit

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

21. oktoobril toimunud diakonieksamile said kutse kolm pastoraalseminari korraldatud diakonikoolituse läbinud kandidaati: (fotol, vasakult) Annely Neame Tallinna Jaanist, Rein Keskpaik Koselt ja Tiit Zeiger Tallinna Kaarli kogudusest. Kõik läbisid konsistooriumi ees eksami ning nad hinnati diakoniordinatsiooni vääriliseks. Eksamil kontrolliti teadmisi Piibli, katekismuse, kiriku ajaloo ja hingehoiu kohta, samuti võeti arvesse õppetöö tulemusi ja senist tegevust oma praktikakoguduse juures.
Pastoraalseminari juhataja assistendi Liina Sandri sõnul on kõik olnud juba pikalt tegevad koguduses, kes neid endale diakoniks on ka kutsunud. Nii on Rein Keskpaik tegutsenud aastakümneid Kose koguduses jutlustajana ja viimastel aastatel olnud õpetaja Mare Palgi tubli abiline sõnateenistuste läbiviimisel. Esimesena kolmest diakonist on tema ordineerimise aeg juba määratud 15. novembrile.
Annely Neame on Jaani koguduses tegev erijumalateenistuste korraldajana ja Tiit Zeiger Kaarli koguduse kauaaegse nõukogu liikmena seisnud hea koguduseelu edendamisel.
Diakon on vaimulikuks olemise esimene aste. EELKs on diakon erialase ettevalmistusega vaimulik, kes töötab piiskopi või õpetaja abilisena liturgilistes ja pastoraalsetes ülesannetes.