Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Jõulurännak sõime juurde

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Jõulurännakul Tallinna toomkirikus: külalistemaja perenaine Minna Nikki ja lapsed. Tommi Nikki

Taevalikud viiulihelid juhatavad Tallinna toomkiriku ukselt otse Petlemma sündmuste keskele.

Kohtame kõigepealt murelikku Eliisabetti pisipoeg Johannesega. «Kuidas küll elab praegu minu noor sugulane Maarja, kes peaks iga hetk emaks saama?» Saame kuulda Maarja külaskäigust, kohtumisest ingliga, Joosepi võitlustest ja abiellumisest. Lauldes koos salapärast jõululaulu «Üks roosike on tõusnud», aimame, et see kõik on osa Jumala suurest plaanist.
«Tähelepanu!» hõikab sõnumitooja, edastades kõigile keiser Augustuse korralduse rahvaloenduse kohta: igaühel tuleb viivitamatult minna end kirja panema sellesse linna, kust tema suguvõsa pärit on.
Nõnda siis asuvad kõik teele. Nüüd juhatavad ingli viiulihelid meid karjaste väljale, kus avaneb ootamatult öine tähistaevas. Üks karjane ärkab just unest ja pajatab kummalisest unenäost. Ta olla sõitnud ajamasinaga vähemalt 2000 aastat tulevikku ja sattunud hiigelsuure raamaturiiuli juurde, mis oli täis eri keeltes lauluraamatuid. Karjane oli haaranud sealt ühe ja avastanud, et tolles eestikeelses laulikus oli mitu laulu, mis kõnelesid täpselt sellest, mis Petlemma väljal ja laudas tol ööl aset oli leidnud.
Selgub, et karjane elab juudi kalendri järgi 3761. aastat pärast maailma loomist, ent tolle öö sündmused algatavad maailmas uue ajaarvamise, mille järgi rändajatel on lõppemas hoopis 2015. aasta pärast Jee­suse sündimist!
«Aastad ja ajastud tulevad ja lähevad …» laulame oreli saatel ja rändame siis karjase juhtimisel kaema oma silmaga vastsündinud Jeesus-last, kelle leiame ühe külalistemaja loomalaudast sõimes magamas, just nii, nagu ingel oli karjastele teatanud.
Petlemma külalistemaja perenaisel pole jätkuvalt pakkuda öömaja, küll aga kostitab ta rändajaid sooja mahla ja piparkookidega ning räägib oma loo öistest sündmustest.
Tänavu läbis jõulurännaku kokku 16 rühma, enamasti Tallinna koolidest. Teejuhtideks olid Merje Schultz (Eliisabet), üheaastane Georg Schultz (Johannes), Ingrid Mäsak (sõnumitooja), Kirsti Malmi (karjane), Minna Nikki (külalistemaja perenaine), Mi­riam Hann (ingel) ning Kadri Ploompuu (orelil).
Kirsti Malmi