Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Kuldleeripüha Torma koguduses

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Torma koguduse kuldleerilapsed Marta Okas (vasakult), Elve Karu, õpetaja Mehis Pupart, Maiga Vilk ja Ilmar Mäesepp. Erakogu

1966. a konfirmeeriti Torma koguduses 12 inimest. Ateistliku võimu survel ei tuldud enam leeri suurte hulkadena. Koguduse õpetajaks oli siis Jaan Muru (koguduse õpetaja 1964–1983), keda paljud mäletavad kui soliidset, tarka ja südamlikku inimest.
Torma Maarja koguduses peeti kuldleeripüha jumalateenistus neile, kes leeriõnnistuse said 50 aastat tagasi. Koos nendega rõõmustas ja tähistas oma konfirmatsioonipäeva ka üks 1950. aastal leeris käinu, keda õnnistas peapiiskop Edgar Hark (koguduse õpetaja 1946–1954). Ka viimast mäletatakse Tormas hästi kui tublit ja kindla sõnaga meest.
Kuldleeripühal tuli kohale neli leerilast, kelle südames elab ikka edasi see noor inimene, kes 50 ja 66 aastat tagasi oma leeritõotust andis. Üheskoos mälestati oma leeriõpetajaid ning juba lahkunud leerivendi ja -õdesid. Pärast jumalateenistust õnnitlesid leerilapsi altari ees lähedased ja tuttavad. Seejärel oldi koos pastoraadis kohvilauas, kus meenutati möödunud aegu. See oli rõõmus ja südant soojendav sündmus.
Mehis Pupart,
koguduse õpetaja