Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Kirikupäevad peetakse piirilinnas Narvas

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Kirikupäevi ettevalmistav toimkond koos piiskop Tiit Salumäega Narvas.
Leevi Reinaru

EELK Misjonikeskuse ettepanekul ja toetusel on 2018. aasta septembri viimasel nädalavahetusel (28.–30. septembril) kavas pidada EELK kirikupäevad Narvas.

Päevade kulminatsiooniks on peaingel Miikaeli ja kõikide inglite püha ehk mihklipäev 29. septembril. Narva on ka Eesti sügispealinn alates 23. septembrist.
Kirikupäevade ettevalmistamiseks ja korraldamiseks on misjonikeskuse ja Narva koguduse ühine korraldustoimkond juba mitu korda Narvas nõu pidanud. Narva kirikupäevad tulevad traditsioonilise ülesehitusega, kus on rohkesti nii muusikat kui ka vaimulikku toitu. Külla oodatakse ka oma sõpruskogudusi Soomest ja Ingerimaalt. „Erinevus tavapärastest kirikupäevadest tuleneb Narva koguduse eripärast, sest lisaks eesti keelele kuuleme Narva kirikupäevadel ka vene ja soome keelt, ütles koguduse hooldajaõpetaja Urmas Karileet.
Kirikupäevade toimkonna viimasel ettevalmistaval koosolekul kohtuti linnapea Tarmo Tammistega ning Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku Narva ja Peipsiveere piiskopi Lazariga. Misjonikeskuse juhataja Leevi Reinaru sõnul kulgesid kohtumised sõbralikus koostöövaimus.
Eesti Kirik