Kiriku kasvust unistades

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Eestis on tööd alustanud Soome Evangeelse Misjoniseltsi misjonär Oiva Hujanen, kelle sooviks on aidata meie kirikut edasi kasvu suunas.

Oiva Hujanen arvab, et EELK liikmeskonna kahanemisele on võimalik piir panna. Foto: erakogu

Tegu on olulise teemaga kirikuelus ja seepärast tasub õppida tundma ka inimest, kes selle tööga meie juures alustab. Oiva Hujanen oli Eesti Kirikule nõus selgitama nii oma tausta kui töö visiooni Eestis.

Oled nüüd selle aasta algusest olnud Tallinna praostkonnas tööl. Kuidas siia sattusid?

Oiva Hujanen: Eelmisel aastal kuulasin Tamperes ELY seminaripäeval ühte loengut Eesti usulisest olukorrast ja seal näidati diagrammi Eesti luterliku kiriku liikmesannetajate arvu järsust langusest. Mõtlesin, et see liikmeskonna areng ei peaks olema nii halb, tekkis soov anda oma panus protsessi muutmiseks ja olla kasuks Eesti kirikule.

Antero Rasilainen misjoniorganisatsioonist ELY kutsus mind tööle ja sellega sai Eestisse tulemise protsess alguse. Misjonikeskuse poolt korraldas asju Leevi Reinaru, kes lõi kontakti ka Tallinna praostkonna praosti Jaak Ausiga. Seejärel kutsus mind peapiiskop Urmas Viilma Tallinna praostkonda tööle. 

Millised on esimesed kogemused?

Esimesena märkasin, et Eesti kiriku vaimulikud teevad palju tööd. Minu ülesanne on olla Tallinna praostkonna koguduste teekaaslane. Eesti kogudustes on palju tööd, aga kuna preestreid on nii vähe, näiteks Tallinnas on vaid mõnikümmend vaimulikku poole miljoni elaniku kohta, siis on ilmikute vabatahtlik töö oluline võimalus jagada töökoormust.

Edasi lugemiseks:

Tee digitellimus

Oled juba tellija? Logi sisse