Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Sõpruskiriku esindajad Eestis

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Ute Heinemann tervitas Jõhvis kirikukogu liikmeid.	Foto: Mari Paenurm 22. aprillist 1. maini oli Eestis visiidil Kurhessen-Waldecki Evangeelse Kiriku delegatsioon eesotsas sinodi presidendi Ute Heinemanniga.
Delegatsioon külastas Ida-Harju, Lääne, Pärnu ja Valga praostkonda. 23. aprillil kohtusid delegatsiooni liikmed konsistooriumis peapiiskop Andres Põderi, kantsler Urmas Viilma ja assessor Tiit Salumäega ning 28. aprillil osalesid nad kirikukogul Jõhvis. 29. aprillil toimus Jõhvis Kurhessen-Waldecki Evangeelse Kiriku ja EELK partnerkonsultatsioon.
Ute Heinemann ütles Eesti Kirikule, et nende kirikul on ligikaudu miljon liiget ning sinod koguneb kaks korda aastas. Sinodi 90 liikmest 2/3 on ilmikud.
Proua Heinemann tõdes, et nende kiriku liikmete arv langeb. Selle põhjusena nähakse noorte liikumist suurlinnadesse ja tõmbekeskustesse, vanemate vähest sidet kogudusega. Kõneleja nimetas, et praeguses lastevanemate põlvkonnas on suur hulk neid, kes 1960ndatel ja järgneval kümnendil otsustasid loobuda kristlikest traditsioonidest, see oli paljude «teadlik» valik, valitses üldine «vabaduselaine» ja usk, et kõik on võimalik ka ilma kiriku ja tema kuulutuseta. Seepärast tuleb sild paljude inimestega alles luua.
Rääkides koostööst EELKga ütles president, et saksa sõprade rahaline toetus näitab ilmselget vähenemise märki. Seekordse kokkusaamise eesmärgiks oligi selgitada välja võimalused ja ühishuvid, et koostöö võiks jätkuda. «Selles mõttes oleme me võrdväärsed,» sõnas proua Heinemann, «ka meil on eestlastelt ja siinselt kirikult palju õppida.» Lisaks koostööle üldkiriklikul tasandil on mõlema osapoole jaoks tähtsad isiklikud kontaktid praostkondades ja kogudustes.

Mari Paenurm