Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Piiskopi ametirõivad läksid „rändama“

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Pommiähvardus Hamburgi lennuväljale lõi segi piiskop Tiit Salumäe Saksamaa-visiidi päevakava. Kohver piiskopirüü, mitra ja kingitustega läks „rändama“.

Piiskopid Tiit Salumäe ja Nora Steen. Lia Salumäe


Detsembris emerituuri siirduv piiskop Tiit Salumäe kinnitab, et tegu oli tema kõige seikluslikuma välisvisiidiga. Saksamaa Põhjakirik kutsus EELK esindaja Schleswigi toomkirikus toimunud Schleswigi ja Holsteini piirkonna piiskopi Nora Steeni ametisseseadmisele 5. novembril.


Diasporaatöö eest Euroopas vastutava piiskop Salumäe reis kulges esialgu plaanipäraselt. „Tallinnas sain kohvri peale panna ja Frankfurdis tuli korraga teade, et Hamburgi saab edasi vaid rongiga. Keegi ei seletanud põhjusi. Inimesi enam pole, kogu asjaajamine käib automaatidega,“ jagab piiskop nördimust.


Kirjeldatu tõttu ei jõudnud piiskop ametiõe ametisseseadmise jumalateenistusele. Küll aga sellele järgnenud pidulikule vastuvõtule, kus sai EELK poolt tervituse edasi anda. „Piiskopi pühitsemine pärast mõne aja eest linnas olnud üleujutuse kriisi oli linnale oluline sündmus. Meil on Põhjakirikuga pikaaegsed sidemed. Leppisime piiskop Steeniga kokku, kuidas suhted edasi lähevad ja sain ka teate, et piiskop Steen on Eestisse tulemas,“ vahendab Salumäe.


Hiljem selgus, et Hamburgi lennujaam oli suletud pommiähvarduse tõttu ja see tähendas ka, et pagas ei jõudnud reisijateni. Terve eelmise nädala „rändasid“ piiskopi rõivad, EELK kingitused uuele ja ka emerituuri siirdunud piiskopile teadmata radadel. 13. novembril sai piiskop Salumäe viimaks teate, et kohver on leitud. Nüüd jääb vaid oodata, millal see Eestisse jõuab. Võimalik, et Soome peab piiskop Salumäe sõitma ilma ametirüü ja mitrata. „Ei saa öelda, et reis oleks tühja läinud,“ ei jäta aga optimistlik toon piiskoppi maha.


Kätlin Liimets