Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Maali ja graafikat ülestõusmispühadeks

/ Autor: / Rubriik: Määratlemata / Number:  /

Soome Instituudis on alates 11. aprillist  vaadata soome kunstniku Ritva Varama ja eesti kunstniku Eva Jänese maalinäitus «Kuningad ja aeg».

Ühisnäitusele annab nime Eva Jänese sümbolistlik maal, millel kujutatud kolme kuningat liivakellaga. Liivakell ongi Eva Jänese geomeetrilises stiilis maalide domineeriv motiiv.

Ritva Varama Piibli aine käsitlus on naivistlik, värviküllane ja detailirohke. Piltide aluseks on kasutatud merest uhutud puuronte, millele maalitud õlivärvidega. Esitatud on kogu kannatusaja sündmustik koos ülestõusnud Kuningaga. Kaks lähenemisviisi täiendavad teineteist ja seletamatul kombel on autoritel teatud sarnasus, kuigi käekirjad on täiesti erinevad.

Ingel ja rist

Tallinna Jaani kirikus on 12.  aprillist avatud Evi Tihemetsa graafikanäitus «Pühendus». Ingli ja risti motiivid on Evi Tihemetsale varemgi hingelähedased olnud. Sama temaatikaga, mis omaette graafilisteks sarjadeks kujunenud, on kunstnik esinenud mitmel näitusel ka varem. Eriti suurejooneliseks kujunes tema religiooniteemaline näitus Helsingi Toomkirikus 1992. aastal.

Sama temaatikaga töid, mis teostatud litograafias või söövitustehnikas, saab näha ka antud näitusel, millele lisanduvad karged maastikumotiivid. Tööd on teostatud litograafias või söövitustehnikas, paistes silma kunstnikule nii omase peene taju ja graafilise töötlusega.

Maarja Vannas