Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Lootust peab alati olema

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Paldiski abilinnapea Kersti Väinsalu ja õpetaja Merle Prass-Siim süütavad advendiküünla. ErakoguNii kinnitab noor ja optimistlik Paldiski koguduse õpetaja Merle Prass-Siim.
Varsti kolm aastat Paldiskis teeniv Merle Prass-Siim hindab sealse väikese koguduse tubliks ja arenevaks, kuigi liikmeid on paarkümmend üle saja ja liikmesannetajaid vaid kolmekümne kandis.
Ülemöödunud pühapäev jääb koguduses märkima päeva, mil organist Olga Gamsi ümber kogunes viis-kuus lauljat, et hakata õppima jõululaule. Mõni laulja on lubanud veel vastse kooriga liituda ja kui kõik laabub, teenitakse kaasa 1. jõulupüha jumalateenistusel. Siis on koguduses ka leeripüha.
Altari ette pühast talitusest osa saama astub üks tütarlaps. Suvine leeripüha oli «saagirohkem», siis sai leeriõnnistuse viis noort.
Põhjust rõõmustada on, sest linna enam kui neljast tuhandest elanikust on vaid kolmandik eestlased ja sealne eestikeelne kool hakkas pärast paari­kümneaastast pausi taas õpetust jagama 1994. aastal. Gümnaasiumiks muudeti kool 1999 ja õpilasi on selles umbes paar­sada.
Noor kirikuõpetaja pingutab selle nimel, et koguduses noortetöö käima lükata, hiljuti kutsus ta taas üles asutama koguduse juurde noorteklubi, ent asi ei õnnestunud, kuigi koguduses on noori rohkem kui vanemaid inimesi.
«Ei ole suutnud leida tegevust, mida noored tahaks teha, aga äkki õnnestub see järgmisel aastal,» ütleb Merle Prass-Siim. Siis peaks talle appi tulema ka kaks soome noortetöötegijat.
Rita Puidet