Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Otsused

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

 Lauluraamatuaasta
Peapiiskop Andres Põder on nimetanud laulu- ja palveraamatu teema-aasta koordinaatoriks Eerik Jõksi (fotol), keda on volitatud kokku kutsuma teema-aastaga seotud nõupidamisi, pidama läbirääkimisi ja vahendama informatsiooni.
Eerik Jõks kutsub kokku töökomisjoni organisatsioonide põhjal, mis esindavad EELKs selle teemaga haakuvaid tegevusi, aga ka erinevaid teoloogilisi vaateid meie kirikus.
Komisjoni esimene koosolek toimub 7. märtsil. Laiapõhjaline komisjon võiks olla Eerik Jõksi sõnul foorumiks, kus arutleda, milline võiks olla kiriku laulu- ja palveraamatu järgmine väljaanne, ning aja möödudes hakata selle väljaandmiseks ettevalmistusi tegema. Komisjon võtab kanda mitme olulise suurürituse läbiviimise.
 Määramised
Vastavalt isiklikule avaldusele vabastatakse Kristjan Luhamets Kambja koguduse õpetaja ametikohalt 1. juulist. Kambja koguduse õpetaja ametikoht kuulutati vakantseks ja kandideerimisavaldusi oodati 28. veebruarini.
Peapiiskop vabastas oma otsusega diakon Heinar Roosimäe Kunda ja Viru-Nigula koguduse teenimisest 1. veebruarist. Kogudusi määrati samast kuupäevast teenima Viru praostkonna vikaardiakon Ahti Bach­blum.
Peeter Krall  (fotol) on määratud Lääne praostkonna vikaardiakoniks alates 25. märtsist. Peapiiskop Andres Põder ordineerib Peeter Kralli EELK diakoniks 24. märtsil Kirbla kirikus.
Konsistooriumi otsusega on määratud OÜ Kiriku Varahaldus nõukogu liikmeteks kuni 13. jaanuarini 2014 Urmas Viilma (esimees), Andres Põder, Einar Soone, Joel Luhamets, Tiit Salumäe ja Ove Sander.