Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Jagades rikkust: Jumala lastena koos

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

15.–16. septembril peeti Hageris palvemaja aastapäeva.

Selles paigas sai vennastekoguduse töö alguse üle kahesaja aasta tagasi. Siin on tehtud eestpalvet meie eest, siin on läbi aegade jagatud rikkalikult vaimulikku rooga, millest võime osa saada veel tänapäevalgi.
Laupäeva õhtul kogunes umbes 50 inimest palvetundi end ette valmistama suure päeva vastu. Mõnikord on nii, et valmistumine on olulisem kui asi ise, mis kätte jõuab, ütles vend Tanel Ots. Näiteks on paastuaeg, advendiaeg, mida iseloomustab meeleparandus, enese sõnumi jaoks valmis panemine.
Meie keskel olid ka külalised Soomest, kes misjonär Anu Väliaho vahendusel oma osa sõnas ja laulus jagasid. Kaasa teenisid Hageri koguduse pasunakoor ja segakoor. Õhtut juhtis vend Arne Mänd. Oli osaduslik ja õnnistusrikas õhtu.
Pühapäeva hommikul kell 10 pidas vennastekoguduse eestseisuse liige ja Keila koguduse õpetaja Marek Roots ettekande «Vennastekoguduse vaimsed põhijooned», kus ta tõi esile vennastekoguduse usulise tausta, õpetuslikud alused, millistele dokumentidele toetutakse, vennastekogudusele iseloomulikud jooned ning lõpuks selle, milline võiks olla tulevik. Üks on kindel: vennastekoguduse motoks on «Peamises ühtsus, vähetähtsas vabadus, kõigis asjus armastus».
Kell 12 algas kirikus jumalateenistus, kus jutlust ütles samuti Marek Roots, metsasarvel mängis Joel Ots ja orelil Mai Mänd.
Aastapäevakoosolekul tõid külakosti vennad ja õed erinevatest palvemajadest ja kogudustest lähemalt ja veidi kaugemalt, muusikalises osas andsid oma panuse pasunakoor, segakoor ja kammerkoor Lambertus.
Suur tänu Taevaisale, kes lubas oma lastel koos olla sõna juures.
Käesoleval aastal oli ka üks eriline tänupõhjus. Kui mullu kevadel suure tormituulega palvemaja katus sisse vajus ja tunti suurt muret, kuidas see taastada, siis tänaseks, tänu Jumalale ja ustavatele inimestele, on katus taas peakohal.
Meil on palve: kui kellelgi on kodus vanu laululehti või muud materjali, mis viitaks Hageri palvemaja ajaloole, palume nende kohta infot. Hageri kogudus on väga tänulik igasuguse teabe ja abi eest palvemaja ajaloo uurimisel.
Aivi Sepp