Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

PRAOSTKONDADE UUDISED

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Tallinn

Püha Vaimu kogudusel on uus sisukas interneti  kodulehekülg.

Aadressilt www.eelk.ee/tallinna.puhavaimu/ leiab huviline kuukava, vaimulike vastuvõtu ajad, koguduse ajaloo ülevaate jpm. On üles seatud erinevate töövaldkondade lehed. Saab lugeda Püha Vaimu koguduse juures tegutsevast Balthasar Russowi ühingust ning majutusvõimalustest kogudusemajas. Tallinna praostkond on saanud juurde ühe korraliku infokandja mõõduvõtmiseks neilegi kogudustele, kel seni oma veebiväljund puudub või ajakohastamist nõuab.

Järva

Anna kogudus on internetis avanud oma kodulehekülje. Üle aasta Anna koguduses diakonina teeniv Jaanus Klaas ütles Eesti Kirikule, et on ise arvutispetsialistina, kes tunneb html-i keskkonda ja oskab stiililehti teha, ettevõtmise taga. Kogudusel on olemas skanner, ka oli tal materjali kodulehe koostamiseks. Lehte täiendab ta värskete teadete ja uudistega, kuid tahab veel töötada piltide kallal.

Diakon hindab kõrgelt kodulehe vajalikkust ega pea ettevõetut asjaks iseeneses. «See on koguduse suure infotöö algus,» ütleb diakon. Kodulehele tuleb ingliskeelne variant, mis annab võimaluse leida kogudusele välismaiseid sõpru. Tulevikus saaksid sõpruskogudused kiiresti nende koguduses toimuva kohta mitmekülgset teavet.

Jaanus Klaas ütleb, et taotleb pidevat infoliikumist, seepärast plaanib ta ka kiriku juurde üles panna kodulehelt paberile prinditud materjale. Kodulehelt saab uudistaja teada, et Jaanus Klaas on alustanud õpinguid Tartu Teoloogia Akadeemia praktilise usuteaduse magistriõppes – sessi aegadel on kantselei suletud. 

Tartu

Tartu Jaani kirikus on oktoobrist alates igal teisipäeval ja reedel muusikaveerandtunnid kell 12.15. Veerandtundide idee on saanud inspiratsiooni samalaadsest ettevõtmisest Helsingi Toomkirikus, kus juba aastaid on oreliveerandtunnid populaarsed muusikalised keskpäevahetked.

Muusikalised veereandtunnid pakuvad musitseerimisvõimalust nii Tartu kirikumuusikutele kui ka teistele. Asukoha tõttu Tartu vanalinnas on Jaani kirik üheks vaatamisväärsuseks nii kohalikele kui ka turistidele, siin on inimestel võimalus hetkeks istuda ja muusikat kuulates palvetada.

Novembri muusikaveerandtundides mängivad organistid Anneli Klaus, Elke Unt, Ene Salumäe ja Kristel Aer, lauluga rõõmustavad Pauluse koguduse lapsed Anna Humala juhatusel ja Kodavere kiriku koor. Muusikalise tervituse toob Jaani koguduse esimees Juhani Jaeger.

EK