Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Tallinna linn ja EELK sõlmisid hoonestusõiguse lepingu

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Lepingule kirjutasid alla peapiiskop Urmas Viilma (vasakult), notar Tiit Sepp ja Mustamäe linnaosa vanem Helle Kalda. Raepress

Nädal tagasi, 1. juulil allkirjastasid peapiiskop Urmas Viilma ja Mustamäe linnaosa vanem Helle Kalda Tallinna pressikeskuses lepingu, mis võimaldab rajada Mustamäele kiriku.

Kolm aastat tagasi sõlmisid Tallinna linn ja EELK eellepingu, millega anti kirikule õigus kasutada linna omandis olevat maatükki aadressil Kiili tn 9 eesmärgiga ehitada sinna kirik. Läbi on viidud kirikuhoone arhitektuurikonkurss ja neil päevil peaks koguduse õpetaja Tiina Klementi sõnul valmima arhitektuuribüroos Karisma Arhitektid võidutööks hinnatud «Fiat Luxi» põhjal eelprojekt.
Eellepinguga oli sätestatud, et kirik on kohustatud kolme aasta jooksul sõlmima hoonestusõiguse lepingu, mida nüüd ka tehti. Sellega andis linn tasulise hoonestusõiguse kinnistule suurusega 6500 m2, mis jääb EELK kasutusse 99 aastaks. Äsjasõlmitud lepinguga peab konsistoorium tagama ehituse alguse kahe aasta jooksul ja ehituse valmimise seitsme aasta jooksul. Järgmise aasta alguseks peavad valmima kõik ehitusega seotud põhilepingud, misjärel võib kiriku ehitus alata.
Linn on valmis toetama krundile kommunikatsioonide rajamist ja peapiiskop Urmas Viilma usub, et linn panustab ka kiriku ehitusse. «Linnaosavanem Helle Kalda on igal juhul südamega asja juures, samuti koguduse õpetaja,» tunnustab peapiiskop partnereid.
«Kõik kiriku rajamiseks vajalikud toimingud on liikunud õiges rütmis, oleme saanud vajalikud summad järjest ära maksta. Ehitatav hoone on kavandatud kompaktsena ja hakkab peale vaimuliku funktsiooni täitma kultuurilist ja sotsiaalset funktsiooni, pakkudes linnaosa elanikele paika ühistegevuseks,» kommenteerib asjade käiku Tiina Klement.
Rita Puidet