Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Pidustustel Peterburis

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Märksõnad:  / Number:  /

Leevi Reinaru, EELK Misjonikeskuse juhataja, Lääne praostkonna praost:
Nädalavahetusel olin Peterburis, kus tähistati Aarre Kuukauppi (fotol paremal) Ingeri kiriku piiskopiks pühitsemise 20. aastapäeva. Laupäeval oli piiskop korraldanud oma residentsis Püha Maria kirikus kaks vastuvõttu koguduste esindajatele, kohalikele koostööpartneritele, aga ka külalistele idast ja läänest, sõsarkirikute esindajatele. Andsin edasi peapiiskop Urmas Viilma ja piiskop Tiit Salumäe tervitused.
Pidustustest võtsid osa ka meie misjonärid Juha Väliaho (Keila koguduse abiõpetaja) ja Hannu Keskinen (Peterburi Jaani kogudus). Õhtul kuulasime kirikus orelikontserti.
Pühapäeval kell 12 algas kirikus jumalateenistus, kus osalesid kõik kohale saabunud vaimulikud, jutlustas piiskop Kuukauppi. Soome- ja venekeelses jutluses meenutas ta oma kooliaega, kus tema vanemad pidi seisma julgelt kooli direktori ees ja kinnitama, et nende lapsed ei saa teenida kahte issandat. Sellele oma vanemate ja vanavanemate usuteele on ta kindlaks jäänud.
Kell pool neli pärastlõunal olin juba eestlaste Jaani kirikus jumalateenistusel, kus ka jutlustasin. Andsin kirikulistele Lääne praostkonna ajakirja Scripta ja misjonikeskuse 2016. aasta kalendri. Pärast teenistust andis kontserdi segakoor Põhjarannik, kes laulis jõulu- ja rahvalikke laule.
Õhtul kell kuus istusin bussi ja enne südaööd olin Tallinnas.