Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Ylivieska kiriku taastamist on toetatud

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Pühakoda tõuseb tuhast – nii on otsustanud Ylivieska kogudus ja kohalik kogukond.

Pärast arheoloogilisi uuringuid kirikuaias kuulutatakse välja konkurss uue kiriku ehitamiseks. Seejärel alustatakse kiriku ehitustöödega. Kogudusel on tugev lootus kolme aasta pärast viibida juba uues pühakojas. Kuni laekub piisavalt annetusi oma oreli ehituseks, läheb käiku kasutatud orel Helsingist. Ainsana pääsesid kiriku seifis tulest 150 väikest armulaua hõbepeekrit, mida saab kasutada.
Jumalateenistused toimuvad praegu põhiliselt Suvanno kabelis, kus koos söögisaaliga on ligemale 300 istekohta. Osa teenistusi peetakse ka Pietari kogudusemajas. Ülestõusmispüha öömissa peeti hõõguvate kirikuvaremete juures. Sinna oli kohale tulnud ka Oulu piiskop Samuel Salmi, et kinnitada ja julgustada korvamatut kaotust üle elavat kogudust. Koguduse endine kantor Ilpo Nurmenniemi lõi nädal pärast kiriku süütamist ja põlemist koraali «Virsi palaneen kirkon raunioilla».
Seoses toimunuga on kirikuõpetaja Timo Määttä otsustanud oma tänavuse pensionilejäämise lükata aasta võrra edasi, kuniks uus kirik kerkima hakkab. Kõikidele headele toetajatele Eestist, õdedele ja vendadele Kristuses on ta saatnud tervituskirja: «Suur tänu meid meeles pidamast. Taevase Isa abil ja palvete jõul liigume edasi.» Ja lisanud piiblisalmi 2Kr 4:8–9,18.
Ylivieska kiriku ehituseks on annetusi laekunud üle 2000 euro nii Aegviidu kogukonnalt kui ka inimestelt üle Eesti, ka mõnelt EELK koguduselt. Korjandus kestab veel mõne nädala. Selleks saab kasutada EELK Aegviidu Aleksandri koguduse arvet EE502200001120197779 märgusõna all «Ylivieska kiriku taastamiseks». Seejärel kantakse laekunud annetused üle Ylivieska kogudusele.
Tõnu Linnasmäe,
Aegviidu koguduse õpetaja