Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Kasvuaeg aitab kogudusel tugevamaks sirguda

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Mullu said kogudusekooli Kasvuaeg korraldamist õppida kümmekond koguduseliiget Eesti eri paigust. Leevi Reinaru

Tulekul on kogudusekooli Kasvuaeg korraldajate koolituspäevad 3. ja 24. septembril Tallinnas.

Kas soovite, et kogudus võiks tähendada teie jaoks senisest enamat? Mida selle liikmeks olemine õieti sisaldada võib? Kristlasena elamist puudutavatele küsimustele võib leida vastuseid kogudusekoolist Kasvuaeg, mida saab iga kogudus oma jõududega korraldada. Vaja läheb vaid head tahtmist ning materjale, mida koos juhendaja(te) väljaõppega pakub EELK Misjonikeskus.
Kasvuaeg koosneb kuuest põhiteemast, mis jagunevad väiksemateks mooduliteks. Neid kombineerides saab korraldada kogunemise piiblitunni, väikerühma või leeritunnina. Kogudusekaaslastel tekib võimalus leida oma identiteet kristlasena ning saada omavahel tuttavamaks.
Kasvuaeg on Eestis tuttav juba veerandsada aastat. Soomeski populaarset, pidevalt ajakohastatavat kursust tutvustab Arto Valkeapää Soome Rahva Piibliseltsist: «Õppida võib siin mitut moodi: iseseisvalt, väikerühmades või loenguvormis koguduseõhtutel. Kogu sisu läbivõtmiseks kulub tõenäoliselt mitu aastat. Kasvuaja läbiviijaks sobib inimene, keda koguduses usaldatakse. Teoloogidiplom pole oluline, pigem on oluline pühendumine ja koguduseelu kogemus.»
Pedagoogilist ettevalmistust täiskasvanute õpetamiseks pakutakse koolituspäevadel, kus lühidalt tutvustatakse ka teemade sisu. «Materjali võib ja tulebki kohalikele oludele kohandada, sest omad teavad kõige paremini, millele just nende juures tuleb tähelepanu pöörata,» kinnitab Valkeapää.
Tulekul on kogudusekooli korraldajate koolituspäevad 3. ja 24. septembril Tallinnas Tehnika 115. Registreerimine kestab 20. augustini. Lisainfot jagab Merle Liblik telefonil 554 5727 või e-posti aadressil merleliblik@gmail.com. Kasutage võimalust!
Piret Riim