Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Jaan Tammsalu kutsub rännakule rõõmu allikale

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed / Number:  /

Jaan Tammsalu ja Robert Jürjendal on valinud oma mõtisklusõhtu plakatile tekstiilikunstnik Anu Raua vaiba „Rõõmusõnum“.
Internet

Koos muusik Robert Jürjendaliga võtab praost Jaan Tammsalu ette tuuri, kus kolme päevaga külastatakse viit Lõuna-Eesti paika, et tuua läbi muusika ning mõtiskluste huvilisteni hea sõnum.

„Robert Jürjendal on muusik, kelle meloodiad ning viis neid esitada annavad mulle nii palju, et ma olen valmis temaga koos olemiseks ka pingutama oma tegevuskavas sobiliku aja leidmiseks,“ vastab Jaan Tammsalu küsimusele, mis motiveerib osalema kontserdituuril.
Praost tunnistab, et aasta muusik 2016 suudab teda jätkuvalt positiivselt üllatada: „Ma tean, mis lugu on järgmine, aga pean valmis olema, et see võib kõlada senikuulmatus võtmes, et Roberti vana lugu võib heliseda konkreetsel kontserdil hoopis uues valguses ja see on nii lummav, et lausa jahmatab. Mõnikord ma ei suuda vahetult pärast muusikapala lõppu midagi öelda, sest mul on liigutusest klimp kurgus.“
Jaan Tammsalu tunnistab, et ise vaimulikuna andjana on tal väga vaja olla vahel ka saaja rollis ning just seda kogemust koos Robert Jürjendaliga ta mööda ilma liikudes saab.
„Inimesi, kes jaksavad veel ise mõelda. Kes pole asendanud lugemist hommikust õhtuni arvutiekraani vaatamisega. Kes ei otsi enda ümber vaid negatiivset ning taunimisväärset. Kes igatsevad rahu, valgust, armastust,“ vastab Jaan Tammsalu küsimusele, kes on oodatud kohtumistele „Rännak rõõmu allikale“, kus Robert Jürjendal musitseerib kitarridel ning Jaan Tammsalu pakub oma sõnalisi mõtisklusi.
13. oktoobril oodatakse huvilisi kell 19 Kuremaa lossi, 16. oktoobril kell 12 Põlva keskraamatukokku ja kell 19 Vastse-Kuuste raamatukokku ning 17. oktoobril kell 12 Võru keskraamatukokku ja kell 17 Valga muuseumi.
Liina Raudvassar