Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Ülestõusmisevangeelium kõlas kirikutornist

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Soovides häid pühi kätleb õp Argo Olesk pärast teenistust kõiki kirikulisi. Meeleheaks pisematele on tal ametikuue taskus jagamiseks varuks kirevaks värvitud pühademune. Liina Raudvassar

See ei olnud mingi aprillinali, vaid tõsine rõõm, mis Pindi kirikusse 1. aprillil tavapühapäevast rohkem kirikulisi tõi.

Isegi nõnda palju, et vahetult enne teenistust kiriku juurde jõudes oli raske autole parkimiskohta leida. Kui vanasti andsid lasipuu juurde jäetud hobused märku koguduse suurusest, siis tänapäeval on autode arv tunnistuseks pühakotta jõudnutest.
Sarnaselt teiste maakogudustega tullakse ka Pindi Jaani kirikusse lisaks lähiümbrusele kaugemaltki. Just suuremad pühad kutsuvad inimesi pikki vahemaid läbima, et jõuda juurte juurde, külastada esivanemate haudu ning kirikut.
Aastatega traditsiooniks saanud kombe kohaselt pakuti ka tänavu ülestõusmispüha hommikul Lasva küla elanikele hommikust puhkpillikontserti otse Pindi kiriku tornist. Otsekui muusikasse valatud ülestõusmisevangeelium kõlas see mitmete kilomeetrite taha.
Kui kogudus pool tundi hiljem kirikusaali teenistusele jõudis, oli Vanemuise teatri metsasarvemängijast Pindi koguduse liige Urmas Himma oma juhendatavatega Vastseliina muusikakoolist juba altari lähedal kohad sisse võtnud.
Avapalaks kõlas orkestri esituses Beethoveni „Ood rõõmule“, mis väga hästi sobis sisse juhatama kirikukalendri rõõmsama püha tähistamist. Muusikaliselt rikastas teenistust veel Lasva rahvamaja naisansambel, koguduselaulu toetas orelil organist Anne Trumm.
Õp Argo Olesk vahendas kogudusele evangeeliumi: Kristus on üles tõusnud. Jutluse asemel luges ta ette peapiiskop Urmas Viilma karjasekirja 1. ülestõusmispühaks. Päevakohaste kirjakohtade lugemiseks käisid kõnepuldis vöörmündrid Kalev ja Kaido Mikson, kes on isa ja poeg.
Rõõmu lisas ka see, et 264 annetajaliikmega Pindi kogudus sai kaks uut liiget. „Te olete nüüd täieõiguslikud koguduse liikmed. Kõikide õiguste ja kohustustega,“ ütles õp Olesk Ritale ja Jaagule, kelle ta sama teenistuse käigus ristis ja leeritas.
Liina Raudvassar