Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Kaunid kontserdid Käsmus ja Rakveres

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed / Number:  /

Alla fotoOoperilaulja Alla Popova (fotol) pikaaegne unistus ja südamesoov oli esineda kitarri ja kandle saatel ning sellest inspireerituna sai alguse väljapaistvate interpreetide ühine musitseerimine.

Koosseis sopran, kannel, kitarr, orel on uudne eesti muusikas ja tegemist on ainulaadse muusikalise kooslusega. Kvarteti Alla Popova (sopran), Kristi Mühling (kromaatiline kannel), Svetlana Kekiševa (orel), Jelena Ossipova (klassikaline kitarr) kontserdid toimuvad laupäeval, 12. mail kl 15 Käsmu kirikus ja kl 18 Rakvere Kolmainu kirikus.
Tahame tuua kuulajateni vaimulikku ja eesti heliloojate muusikat ebatavalises koosseisus, mis annab häid võimalusi mitmete muusikastiilide esitamiseks. Kavas on nii originaalteosed kui ka seaded. Kõlavad teosed nii trio kui ka duo ja sooloesituses.
Põhirõhk on eesti heliloojate loomingul. Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva aastal möödub sajand ka eesti rahvusliku heliloomingu alusepanija Rudolf Tobiase surmast ja 145 aastat helilooja Artur Kapi sünnist.
Alla Popova töötas aastatel 2000–2012 juhtiva solistina Vanemuise teatris. Ta on lõpetanud G. Otsa nimelise muusikakooli ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrantuuri. Alla Popova on täiendanud end meistrikursusel Itaalias ja Saksamaal.
Soolokontsertidega on ta esinenud Eestis, Norras, Soomes ja Poolas. Tema repertuaari kuuluvad mitmed ooperirollid, samuti on ta soleerinud suurvormides.
Kristi Mühling, Svetlana Kekiševa, Jelena Ossipova on lõpetanud muusika- ja teatriakadeemia ja esindanud Eestit erinevatel lavadel välismaal. Muusikud on korduvalt osalenud mitmesugustes projektides.
Jelena Ossipova