Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Jalutuskäik igaviku piiril

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed / Number:  /

Üks pilt Kelamite fotonäituselt Tartus. Rita Puidet

Tartu Salemi baptistikirikus on 29. juulini avatud Mari-Ann ja Tunne Kelami fotonäitus.

Kui mõnel suvepäeval aega võtta, tasuks jalutada kesklinnast pisut kaugemale. Karlovasse, kus Kalevi ja Jõe tänava nurgal asuvas baptistikoguduse kirikus (Kalevi 76) on avatud loodusfotode näitus „Vaata ja sa märkad“. Vaikses pühakojas ühe värvifoto eest teise juurde kulgedes olen astunud justkui teise dimensiooni. Ka see on jalutuskäik linnast eemale, kuskile päikselisse vanasse talukohta, kus õitseb õunapuu. Või hoopistükkis mere äärde, olgu siis hommikul või õhtul, kevadel, suvel või sügisel.
Kõigil neil fotodel on oma sügav tunnetus ja nende vaatamiseks tasub aega võtta. Sest detailide vaatlemine nõuab süvenemist ja nii jõuan vaikselt tõdemuseni, et igavik on iga päev meie kõrval.
Tunne Kelam on näituse iseloomustamiseks kirjutanud: „Loodus on see, mis on loodu. Keegi on loonud looduse. Loodus ise annab tunnistust Jumalast, oma Loojast. Just see ilu ja mitmekesisus peaks selle mõtteni viima. Seda näevad inimesed, kes on avatud ja kes ei ole oma kitsaste mõttemallide kütkes.“ Fotod on pildistatud viimase viie aasta jooksul, ütleb näituse kuraator Erkki Juhandi.
Näitust vaatama pääseb enne neljapäeviti kell 18 algavat eestpalveteenistust ja pühapäeviti kell 11 algavat jumalateenistust. Muul ajal kiriku külastuseks tuleks ette helistada administraator Kaia Põdrale telefonil 734 3663 või kirjutada salem@salem.ee.
Rita Puidet