Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Turu piiskopkonna uus piiskop seati ametisse

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Mari Leppänen (42, fotol) ordineeriti Turu piiskopkonna piiskopiks 7. veebruaril. 

Ta on kolmas Soome kiriku naissoost piiskop Askola ja Hintikka järel. Leppänen on vaimulikus ametis alates aastast 2012, mil ta alustas tööd Liedo koguduse pastorina. Kahe pastorina töötamise aasta järel on ta juhtinud mitmeid projekte Soome luterliku kiriku kirikuvalitsuses ja olnud piiskopi assistent. Enne piiskopiks valimist töötas Turu piiskopkonna dekaanina. Paar aastat enne seda oli ka soomlastega tööd tegev pastor Hispaanias. 

Leppänen soovib uudiste­agentuurile YLE antud intervjuu kohaselt olla koguduste julgustaja selleks, et kogudused vaataksid tulevikku. Ta tõdeb, et kirik ei ole Soome ühiskonnas enam sellisel jõupositsioonil nagu varem, kuid see ei ole tema hinnangul halb. Kirikul on vaja dialoogi, üheskoos tegemist.  

Ametisse pühitsemise jutluses lähtus Mari Leppänen küünlapäeva tekstidest (Soome kirikus on tavaks tähistada küünlapäeva, mis Eestis on 2. veebruaril, sellele järgneval pühapäeval). Ta kõneles nii templi olulisusest juutluses kui ka kiriku olulisusest Soome kristlikus traditsioonis. 

Pühitsemistalituse, mis oli koroonaaja tõttu eriline selle poolest, et kirikus olid ainult lähikondsed ja vähesed kutsutud, pidas peapiiskop Tapio Luoma

Kaido Soom