Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Politseikaplanaat tähistas 15. aastapäeva

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /


Aastapäevalised toomkiriku altari ees. Peapiiskop Urmas Viilma FB lehelt

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) kaplaniteenistus tähistas 15. jaanuaril 15. aastapäeva jumalateenistusega Tallinna toomkirikus ja tordisöömisega konsistooriumi hoones. 

Aastapäevateenistusel teenisid peapiiskop Urmas Viilma ning koguduse vaimulikud Arho Tuhkru ja Joel Siim,aga ka PPAst peakaplan Valdo Lust (jutlus) ning kaplanid Tuuli Raamat ja Priidu Ellam ja emeriitkaplan Ago Rand. Organist oli Piret Aidulo, mängis Tallinna politseiorkestri puhkpillikvintett. 

Pidupäeval olid politseikaplanaati tulnud õnnitlema PPA prefektid, Soome ainus ametis olev politseikaplan Jaani Vilkkilä ning teiste kaplaniteenistuste peakaplanid kaitseväest, Kaitseliidust ja sotsiaalministeeriumi hoolekandekaplanaadist.

Oma tervituskõnes Eesti Kirikute Nõukogu presidendina tänas peapiiskop Viilma kaplaneid nende ustava ja hoolika teenistuse eest PPAs. Ta nentis, et kaplanite töö jääb paljuski avalikkusele nähtamatuks, sest seda ei tehta niivõrd inimestega ühiskonnas, kuivõrd just PPA töötajatega, kellele toeks ja hingehoidjateks ollakse. 

Politseikaplanaadi tegevuse algust arvestatakse 13. jaanuarist 2008, mil toomkirikus seati ametisse politsei esimene peakaplan Jaan Jaani (1951–2021). Hetkel töötab kaplanaadis kolm täiskohaga kaplanit, kaasa teevad kolm abikaplanit.

Eesti Kirik