Otepää kogudus sai 800aastaseks

(lisatud galerii ja videouudis)

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed, Kogudus / Number:  /

Viimase pühapäeva vaikses rahus tähistas Otepää Maarja kogudus oma 800. aastapäeva kontsertjumalateenistusega. Esitusele tuli õp Mart Jaansoni uudisteos „Meie Isa“.

Praost ja hooldajaõpetaja Mart Jaanson (keskel) andis üle praostkonna tänukirjad kolmele koguduse sädeinimesele, kes on juba aastakümneid panustanud: diakooniatöötaja Helle-Malle Mölderile (paremalt), kirikuvanem-kellamees Arvo Nilpile ja juhatuse esimehele Jaan Uibole. Fotol ka piiskop Anti Toplaan. Foto: Kätlin Liimets

Kaunis ja muusikarohke sügisesel pööripäeval toimunud jumalateenistus Otepää kirikus tõi pühakotta kaugelt üle 100 kirikulise. Sündmusele lisas kaalu koos hooldajaõpetaja Mart Jaansoni ja Elva koguduse õpetaja Vallo Ehasaluga kaasa teeninud Saare-Lääne piiskop Anti Toplaan. Mere tagant oli kohale sõitnud eestpalvekoguduse Kuressaare segakoor Sauer (dirigent Anneli Tarkmeel), kes oma punastes rüüdes jäid juba kaugelt silma.

1224. aastal oli Hendriku Liivimaa kroonika järgi Otepääle asunud Tartu piiskop Herman, kes ka pühakoja ehitas. See koguduse tegutsema hakkamise esmamainimine oli 800. aastapäeva tähistamise aluseks. Koguduse rikkast ajaloost, kuhu kuuluvad ka kirikuõpetaja ja rahvusliku ärkamisaja suurkuju Jakob Hurda tegevus ja loomulikult sinimustvalge lipu õnnistamine, kõneles pidupäeval kohaliku gümnaasiumi ajalooõpetaja ja koguduse organist Heivi Truu.

Otsides rahu otsime igavikku

Edasi lugemiseks:

Tee digitellimus

Oled juba tellija? Logi sisse