Saarde kogudus tähistas 165. aastapäeva

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed, Kogudus, Uudised / Number:  /

Saarde kogudus tähistas madisepäeval uuesti üles ehitatud Saarde kiriku 165. aastapäeva jumalateenistuse, lastepäeva ja heategevusliku kontserdiga kiriku remondi heaks.

Saarde kogudus tähistas kiriku 165. aastapäeva. Protsessioonis (vasakult) piiskop Anti Toplaan, praost Tõnu Taremaa, pastor loci Arvet Ollino, risti kannab Egert Nikolajevski. Foto: Saarde koguduse arhiiv

Kogukonna jaoks oluliseks saanud Saarde kirik on koos oma vaimuliku Arvet Ollino ja vabatahtlikega pühendanud juba viimased paarkümmend aastat hoonete parandamisele. Renoveeritud on kirikutorn ja välisuksed, aidal ja tõllakuuril on vahetatud katused ning järk-järgult taastatakse pastoraati. Parasjagu on käsil ka kiriku kuue akna restaureerimine.

Seejuures ei unustata inimesi, kelle jaoks kirikuhooned olulised on. Kirikus on toimunud juba aastaid lastele ja noortele mõeldud üritused. Seda ka keerulisel pandeemiaajal, pakkudes näiteks pesemisvõimalust, kui kõik avalikud saunad olid suletud. Pastoraati on rajatud sotsiaalköök ning ka lasterikkad pered leiavad vajaduse korral toiduabi.

„Koguduse aastapäeval oli kiriku ümber palju sagimist, etenduse andis kristlik lasteteater ja kiriku juures pakuti nii sooja toitu kui suupisteid. Õhtust kontserti, mida toetasid kiriku heaks esinemisega Liisi Koikson ja Erki Pärnoja, oli kogunenud kirikutäis kuulajaid, kelle sõiduvahenditest olid kiriku ümber moodustunud pikad rivid nagu laulupeo ajal,” jagab muljeid kogudust tunnustamas käinud piiskop Anti Toplaan.

Eesti Kirik

Fotod: Saarde koguduse arhiiv