Ruhnu kivikirikul on uus rist ja tornimuna

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed, Kogudus, Sündmused, Uudised / Number:  /

3. oktoobri päikesetõusul viidi Ruhnu uue ehk kivikiriku torni uus rist ja ristimuna, mis koguduse õpetaja Andrus Mõttuse oli eelmisel õhtul vanas puukirikus pühitsenud.

Risti omale kohale paigaldamisega on päikesetõusul Ruhnu kiriku tornis ametis renoveerimistööde juht Aivo Raud (paremalt), puusepp Urmas Kasepere ja õpetaja Andrus Mõttus. Foto: Maksim Maško

„Kõik inimesed saarel on kiriku juures toimuvale kaasa elanud. Võib küll ütelda, et see on kogukonda ühendanud. Väikese koguduse jaoks on tegemist aga suursündmusega," räägib Eesti Kirikule koguduse juhatuse esimees Marika Reintam.

Rist vajus viltu

Tema sõnul algas kõik kaks aastat tagasi kevadel, mil märgati, et kivikiriku torni rist on viltu vajunud. „Ikka kohe päris viltu ning see tekitas muret," räägib Reintam ja selgitab, et väga raske oli olukorrast head ülevaadet saada, kuna tornikiivri tipp on nii kitsas, et sinna inimene hästi ei mahu.

Troonifotode põhjal aga saadi aimu, et puidukahjustused on ulatuslikud ning oli selge, et halvima ärahoidmiseks tuleb kohe sekkuda. Tegevuseks õnnestus taotleda toetusrahastus. Kõige enam laekus rahalist toetust Eesti riigilt muinsuskaitseameti kaudu, aga panustasid ka Eva ja Lena Lorentzi Ruhnu Uue Kiriku Fond ja GAW-fond Saksamaalt. Samuti on annetanud koguduseliikmed, suveruhnlased ja turistid.

Edasi lugemiseks:

Tee digitellimus

Oled juba tellija? Logi sisse