Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Saksa kogudusel oma kodu

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Saksa Lunastaja kogudusel on 70 aasta järel oma ruumid, kus koos käia. 
Laupäeval õnnistas Tallinna abipraost Patrik Göransson vanalinnas asuva koguduse kodu. Koguduse jumalateenistused toimuvad Rootsi-Mihkli kirikus, lastejumalateenistused Usuteaduse Instituudis ja kõik teised üritused on koguduse õpetaja Matthias Burghardti (pildil) sõnul seni peetud seal, kus vähegi võimalik. «Nüüd on meil oma ruumid, kus saame tegelda nii laste kui pensionäridega, kõigi inimestega, ja ma loodan, et iga päev siin midagi toimub,» rõõmustab õpetaja. Huvi koha vastu on suur juba praegu.
Tallinna linnaarhiivi majas, Tolli 4, ollakse sõbralikult kõrvuti Saksa kultuuriinstituudiga. Üüri maks­­mi­­sel on kogudusele appi tulnud välismaised toetajad, esimese aasta üür on kaetud Šveitsist saabunud annetusega.
Õpetaja sõnul hakkavad laupäeviti toimuma lastejumalateenistused ja aega jääb mängimisekski. Plaanis on laulukoor asutada, eakate pärastlõunaid korraldada ja vestlusringe läbi viia. Osutades televiisorile sõnab ta, et «ka jalgpallimänge saame koos vaadata ja filmiõhtuid teha».
Tervitama tulnud linnaarhiivi juhataja Küllo Arjakas rõhutas kiriku ja kultuuri lähedast suhet, mis seski majas nüüd teoks saamas. Koguduses on 60 inimest, kuid siin käib ka palju saksakeelseid külalisi.

Tiiu Pikkur