Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

2013. aasta vabatahtliku tiitel läks Pilistverre

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed / Number:  /

ilves-ja-vabatahtlikud-67403890Pilistvere koguduse diakon Hermann Kalmus (37) ja tema abikaasa Pille-Riin (35) pälvisid aasta vabatahtliku tiitli, mille president Ilves andis pidulikult üle 8. detsembril Pärnu kontserdimajas.

Maailma parandamine algab lähiümbrusest. Selles äratundmises on perekond Kalmus Pilistvere kirikukülas juba kümme aastat toimetanud. Kuidas panna kogukonda ühise elukeskkonna heaks tegutsema?  Isikliku kogemuse toel on küsimusele vastus ka leitud: näita enda teoga eeskuju. «Ise peab käed külge panema, mitte üksnes sõnaga nõu andma,» on Hermann Kalmus, kes on ka kohaliku vallavolikogu liige, kindel.
«Neid kahte iseloomustavad sõnad töökus, empaatia, hoolivus, kodukoha­armastus, inimlik soojus ja sõbralikkus,» iseloomustasid abikaasasid Pilistvere kogudus, MTÜ Pillistfer, MTÜ Hoia Oma Tervist! ja seltsing Pilistvere Noored, kes Kalmused tunnustamiseks esitasid.
«Hermanni ja Pille-Riini eestvedamisel on väike Pilistvere küla saanud uue näo ja hingamise,» kinnitatakse samas pöördumises, kus tuuakse punkt punkti haaval esile, mis tänu ärksa meelega vaimulikuperele kogukonnas paremusele on käändunud: loodud on mitu mittetulundusühingut, seltsing Pilistvere noored ja Ingli kohvik, tehtud on mitmeid koolitusi ning korraldatud üritusi erinevatele eagruppidele.
Pille-Riin on võtnud südameasjaks kaasata kohalikku omavalitsust ja kogukonda, et hoida korras avatud ruumi ning pakkuda tervislikku elukeskkonda. Hermann organiseerib mitu korda aastas kohaliku küla talguid, et kodukoht saaks kaunimaks. Pille-Riini eestvedamisel ilmub kohalik ajaleht Pilistvere Pasun ja sellest aastast ka Noorte Hääl, mis on loetav ka sotsiaalmeedia vahendusel.
Aasta vabatahtlik on Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskuse poolt antav tunnustus tähelepanuväärselt olulise vabatahtliku töö eest. Vabatahtlike tunnustamisüritused on Eestis toimunud alates 2005. aastast.
Liina Raudvassar