Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Lühiuudised

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Tallinna toomkiriku torni ajanäitaja ja kirikutorni kiviosa restaureerimine on lõpusirgel


Kiriku tunnikell ehk ajanäitaja valmis samal ajal torniga – 1779. a. Aja jooksul on algne viimistluslahendus kannatada saanud.


Toomkiriku ajanäitaja on unikaalne oma üheosutilise sihverplaadiga. Küsimusele, kas ei võiks ühele teist osutit lisada, vastab õp Arho Tuhkru: „Toomkirik on selle üle uhke, sest eriti palju sellist lahendust enam ei kohta ja selle kellaaja lugemiseks peab varuma veidi rohkem aega.“ Kellaosuti ja numbrite restaureerimisega tegeles Martin Bristol. Veel on restaureeritud tornikellade kellatoa luugid ja kõik kirikutorni avatäited. Tööd on tehtud toomkoguduse, Tallinna linna ja lahkete annetajate koostöös.

Õpetaja Meiel sai koolidirektoriks

Alates uuest õppeaastast, 11. septembrist on Sangaste Püha Andrease koguduse õpetaja ja Laatre koguduse hooldajaõpetaja Tanel Meiel (fotol) ka Otepää valla Keeni põhikooli ja Puhja kooli direktor. Eesti Kirikule antud usutluses avaldab Meiel lootust, et tal õnnestub ülesandeid koolis ja kirikus kanda nii, et kumbki institutsioon kannatajaks ei jää. Tal on varasem pedagoogikogemus üldhariduskoolides riigikaitse- ja filosoofiaõpetajana.

Valminud on film Kuusalu kiriku vitraažist

Lühifilm, mille autor on Meelis Rondo, tutvustab Kuusalu kiriku põhjalöövi Lunastaja vitraaži valmimise protsessi kuni pühitsemiseni peapiiskop Urmas Viilma poolt k.a 7. jaanuaril. Filmis kõneleb oma tööst vitraažikunstnik Andrei Lobanov ja vitraažide tähendusest kiriku jaoks räägib Kuusalu koguduse õpetaja Jaanus Jalakas. Teose valmimist rahastasid Janne Kerdo ja Andres Heinver.