Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Võta meid oma käte vahele

/ Autor: / Rubriik: Arvamus, Juhtkiri / Number:  /

Lakkamatult läbi elu saadavad meid soovid, mille kättesaamise nimel pingutame. Sageli leiame aga lõpuks midagi hoopis teistsugust, isegi paremat, kui otsisime. Mõnikord saavutame otsitu teisel teel, võrreldes selle teega, mille esmalt ilmaaegu valisime. Pealegi saame sealt, kust otsisime naudingut, õnne ja rõõmu, nende asemele õpetuse, arusaamise, tunnetuse – saame püsiva ja tõelise hüve mööduva ja näilise asemel. Tundemaailm on tähtsam kui see väline.
Jõuluaeg peibutab meid oma petliku sära ja suurenenud tarbimise tahtmisega. On inimesi, kelle tagasihoidlikud majanduslikud võimalused ei luba kaasa joosta tarbimishullusega ja kes tunnevad end seetõttu väga sandisti. Neile lohutuseks ja kinnituseks tahan öelda samal leheküljel äratrükitud peapiiskop Jaan Kiiviti jõulusoovi: «Ärge laske oma silmi sellest kirevast maailmast pimedaks teha, leidke aega süveneda sellesse, mida Jumal meile, eelkõige Jeesuse näol, teinud on.»
Sest kõige õnnelikum on inimene, kellel on küllalt oma sisemisest rikkusest ja kes vajab vähe välist.
Elul on väärtusi, mis lasevad meil toime tulla ka kõige kehvemal ajal ja kõige suuremas kriisis. Esimene väärtus on elu ise, siinolemise üürike hetk, mis on meile antud. Koosolemiseks oma pere, sõprade ja lähedastega. Kui olete ilmas päris üksi, siis on kogudus see koht, kust leiate osadust ja lohutust.
Jõulukuus on paljudes kirikutes ja pastoraatides uksed kutsuvalt valla enam kui pühapäevaste jumalateenistuste aegu. On kontserte, kohtumisi ja külalisi; jõulumüükideks valmistumist ja müüke; lapsed valmistavad pühadekaarte ja suured inimesed valavad küünlaid; külastatakse üksikuid, haigeid ja eakaid kogudusekaaslasi ning rõõmustatakse neid kas või väikese piparkoogikotiga.
Kui ma laupäeva hilisel pärastlõunal Rapla pastoraati jõudsin, säras see tuledes. Veel olid koos inimesed, kes juba keskpäeval vennastekoguduse palvetunniks kokku olid tulnud. «Sest kus kaks või kolm on minu nimel koos, seal olen mina nende keskel.» (Mt 18:20) Nende inimeste südameis oli tõeline jõulurõõm.
Sirje Semm,
peatoimetaja