Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Kaunistagem eesti kojad kolme koduvärviga…

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

I nelipühal, 4. juunil heisatakse Otepää kirikumõisas hommikul kell 9 Eesti lipp. On Eesti lipu 122. aastapäev.EÜSi sinimustvalge lipu pühitsemisest 1884. aasta 4. juunil Otepää kirikumõisas on saanud alguse meie rahvuslipu ajalugu. 1922. aastast 1940. aasta juunini oli trikoloor riigilipu staatuses, et pärast pimeduses hoitud aega taas 1989. aasta 24. veebruaril uhkelt Pika Hermanni torni tõusta.
Kaks aastat tagasi tähistati suure pidulikkusega lipu 120. aastapäeva. 2004. aastast lisandus meie kalendrisse kaks uut lipupäeva: 9. mai – Euroopa päev ja 4. juuni – Eesti lipu päev. Nii on ka sel pühapäeval, ristikiriku sünnipäeval Eestimaa sinimustvalges ehtes, kui kõigil majadel ja koduõuedes lehvib uhkelt meie lipp.
Kirikuõpetaja Martin Lipu luuletuse sõnadele Enn Võrgu loodud lipulaul «Eesti lipp» on populaarsuselt võrreldav riigihümniga.
Otepää talvekirikus avatakse sel päeval Eesti lipu näitus. Enne jumalateenistust asetatakse pärjad Vabadussõjas langenute mälestussamba jalamile. Kohal on Valga maavanem Georg Tratišanov, noorkotkad, kodutütred ja kaitseliitlased. Kell 11 algab kirikus jumalateenistus ja kultuurimajas näidatakse samal ajal filmi lipu 120. aastapäeva sündmustest.

EK