Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Vabatahtlikud läbisid tugiisikukoolituse

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Koolituse läbimise tunnistuse sai ka Natalja Kravets.  Väino SilmEesti Kirikute Nõukogu president piiskop Einar Soone andis 29. veebruaril tunnistused järjekordsele rühmale tugiisikukoolituse läbinud vabatahtlikele.

Koolituse läbiviijad on konsistooriumi diakoonia- ja ühiskonnatöö talitus ja Balti kriminaalpreventsiooni instituut. Koolitusel õpetati aktiivset kuulamist, intervjueerimist, oma piiride ja kinnipeetavate riskide ning vajaduste tundmist, õiguslikku raamistikku tugiisikute tegevusele. Vabatahtlikud hakkavad tööle koostöös Viru vanglaga, valmistades kinnipeetavaid ette vabanemiseks.
Tugiisikud on toeks ka pärast kinnipeetute vabanemist. Justiitsministeeriumi poolt ütles tervitussõnad kriminaalpoliitika osakonna nõunik Laidi Surva, kes osales ministeeriumi esindajana ka tugiisikusüsteemi aluseks oleva diakoonilise sekkumisprogrammi väljatöötamisel koos Igor Milleri ja diakooniatalituse juhataja Avo Üprusega.
Igor Millerist sai Virumaa vabatahtlike koordinaator pärast Tiiu Kadariku siirdumist teisele tööle. Diakooniatalituse tänu hea koostöö eest Virumaal on pälvinud Tiiu Kadarik Rakvere Kolmainu kogudusest ja metodisti kiriku vaimulik Artur Põld.
Uus vabatahtlike koolitus on planeeritud aprilli alguses Tallinnas. Registreeruda saab telefonil 5623 9090.
Koolitusel omandavad vanglast vabanejate tugiisikud edasiantavaid oskusi asjaajamisel omavalitsuse ja töötukassaga, dokumentide vormistamisel, sotsiaalprogrammide valimisel, sotsiaalsete oskuste kujundamisel, toetuste taotlemisel ja suhete korraldamisel. Koolitatud nõuandja aitab oma tööga vanglast vabanenutega vähendada korduvkuritegevust.
Eesti Kirik