Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Vaimulikud vaimulikust ametist

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Järgmisel nädalal, 20.–21. jaanuarini Läänemaal Roosta puhkekülas toimuv vaimulike konverents keskendub tänavu teemale «Vaimulik amet – perspektiive seest ja väljast?».
«Arutasime teema üle pikalt ja kaalusime erinevaid variante,» kommenteerib juhtteema valikut Eesti Kirikule konverentsi juhatuse liige õp Triin Käpp, lisades, et vaimuliku ameti fookusesse tõstmist põhjendas mitmete eri tahkude esile kerkimine. «Püüdsime läheneda antud teemale ehk veidi uudsematest vaatenurkadest, et kõnetada vaimulikuks olemise mitmekülgsust ning näha vaimulikku ühiskonnas,» selgitab ta.
Akadeemilise ettekande «Vaimulik ilmalikus kultuurikontekstis – vaimuliku suhtlus meediaga» peab dr Kadri Ugur. Eetikakoodeksitest räägib prof Margit Sutrop, inimese/vaimuliku teenimise vormidest prof Tõnu Lehtsaar ning vaimulikuks valmistumisest praost Marko Tiitus. Vaimuliku ameti teemale keskendub oma ettekandes ka peapiiskop electus Urmas Viilma.
Lisaks ettekannetele ning nendele järgnevatele vestlustele rikastavad konverentsipäevi jumalateenistused ja palvused. Oodatud päevakorrapunktiks kujuneb kahtlemata aasta vaimuliku valimine. Samuti on selgi aastal plaanis pidulik õhtusöök, kus peetakse lauakõne, õnnitletakse kahe konverentsi vahelisi sünnipäevalapsi ning tutvustatakse möödunud aastal vaimulikustaatusesse tõusnuid.
Vaimulike konverentsi õnnestumise nimel on eelmisel aasta konverentsil valitud uus juhatus koosseisus Urmas Nagel (esimees), Kristel Engman, Triin Käpp, Jaak Aus ja Kaido Soom läbi aasta tublisti vaeva näinud. «Uuel juhatusel sujus töö kenasti,» kinnitab Triin Käpp, täpsustades, et ülesanded on jagatud ning nende täitmiseks jagub meeskonnal kompetentsi eri valdkondades.
Liina Raudvassar