Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Kirikukogu valis uue kirikuvalitsuse

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Kirikukogu teisipäeval uut kirikuvalitsust valimas. Tiiu Pikkur

Teisipäeval, 13. jaanuaril tuli kokku EELK XXIX Kirikukogu erakorraline 4. istungjärk, et valida konsistooriumi liikmed.

Kirikukogu sügisistungjärgul valitud peapiiskop electus Urmas Viilma esitas viieliikmelise konsistooriumi kandidaadid: assessorid vaimulikud Ove Sander, Marko Tiitus ja Tauno Toompuu ning ilmik Kadri Eliisabet Põder, kantsleriks Ülle Keel.
Viilma tutvustas assessorite töövaldkondi. Usuteaduse instituudi rektori, Nõmme Rahu koguduse õpetaja Sandri vastutusala hõlmab diakoonia-, hoolekande- ja peretööd. Viljandi Jaani koguduse õpetaja praost Tiitus hakkab tegelema hariduse, jumalateenistuselu ja kirikumuusikaga seonduvaga. Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Toompuu hooleks jääb misjon ning kiriklik laste- ja noorsootöö. Konsistooriumi välissuhete referent Põder tegeleb rahvusvaheliste suhetega.
Seni teenistuses olevale kahele piiskopile Einar Soonele ja Andres Taulile lisandub uue peapiiskopi ettepanekul veel kaks. Kahele loodavale piiskopi ametikohale esitas ta Joel Luhametsa ja Tiit Salumäe.
Piiskoppidel on oma tööala ja asukoht, need kinnitab konsistoorium. Einar Soone on peapiiskopi alaline asetäitja ja abiline EELK juhtimisel Tallinna, Ida-Harju, Järva ja Viru praostkonnas; asukoht Tallinnas. Andres Taul jätkab Välis-Eesti piiskopkonna juhtimist ja kirikutöö korraldamist Kanadas, USAs ja Austraalias asukohaga Torontos.
Joel Luhamets teenib peapiiskopi abilisena Tartu, Viljandi, Võru, Valga, Pärnu ja Saarte praostkonda, asukoht Tartus. Tiit Salumäe tööala hõlmab meediat ja kommunikatsiooni, avalikke ja oikumeenilisi suhteid, autasustamist, muinsusalast ja kunstiväärtuste ning arhitektuuriga seonduvat. Teenimispiirkond peapiiskopi abilisena Lääne- ja Lääne-Harju praostkond, Euroopa ja Venemaa diasporaa; tema asukoht on Haapsalus.
Kirikukogu valis konsistooriumi nimetatud koosseisus. Lähemalt kirikukogu istungjärgust järgmises lehes.
Tiiu Pikkur