Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Saarde koguduse noortetöö on hoogustunud

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Saarde noored naudivad üksteise seltskonda.
Liina Elken

Saarde kogudus on väike kogudus väikeses kohas. Sellest olenemata käib seal kaks aastat üsna aktiivne noortetöö.

Esimestel aastatel tegi noortetööd pühapäevakooliõpetaja Liina Elken. Sel aastal võtsin tema tütrena ohjad enda kätte. Olen olnud algkoolist saadik pühapäevakooli õpilane ja leian, et noortetööga on võimalus jumalariiki teenida ning argielu veidi teistsuguseks muuta.
Algusaastal oli väga keeruline: noored ei tulnud kaasa ja tihti olin ise ainus kohalolija. See kestis päevani, mil ma ei saanud kirikusse tulla ja palusin pastorit, et ta vaataks igaks juhuks, kas äkki pole tulnud mõnda noort. Kohal oli neli noort! See oli täielik Jumala ime. Sellest ajast peale hakkaski noortetöö Saarde koguduses hoogu võtma.
Algusaastatel toimusid noortekad iga nädal, praegu kord kuus. Noorteõhtutel on nagu ikka muusika, mängud, sõnaline osa ja väike snäkk. Võimalus on aruteluks ja oma arvamuse jagamiseks. Traditsiooniks on kujunemas pärast noorteõhtut armulauaga Emmause missa, kus noored ise aitavad kaasa teenida.
Enamasti käivad noortekatel kohalikud noored, üks sõidab Pärnust kohale. Iga kord on kohal vähemalt viis inimest. Üldse on noori kokku veidi üle kümne, mis on selle koguduse jaoks väga hea tulemus.
Koguduse üks tubli noor Geidy räägib, et talle meeldib noortekatel käia, sest seal on tore seltskond ja väga huvitav olla. «Sellist asja, et ei viitsi kohale minna, pole kunagi olnud. Eelmisel noortekal, mille teemaks oli «Usun Jumalasse, aga palvetamisse mitte», oli minu jaoks kõige huvitavam just sõnaline osa. Tahan kindlasti noortekatel ka edaspidi käia.»
Igal aastal tehakse väljasõit noortefestivalile JäPe ja kirikunoorte talvepäevadele. Noortele on seal väga meeldinud ja alati tahetakse ka uuesti minna. Kolm aastat tagasi korraldati Saarde kirikus noortepäev, kus oli esinemas tuntud bänd Flammo (Reinaru Vennad). Noorteka hooaeg lõpetatakse maikuus grillimisega.
Minu eesmärk on, et igal noortekal oleks kohal vähemalt 10 noort – see on võimalik ainult Jumala abiga, tuleb palju palvetada.
Anette Elken,
Saarde koguduse noortejuht