Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Lühiuudised

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Kilp AlarAlar Kilp pälvis tunnustuse
Tartu ülikooli õppekomisjon andis kaheksale tublile õppejõule hea õpetamise grandi.
Teiste seas sai tunnustuse ja selle juurde kuuluva toetusraha riigiteaduste instituudi lektor Alar Kilp (fotol), keda Eesti Kiriku lugejad tunnevad kui kauast lehe kolumnisti. Hea õpetamise grant on toetusraha õppejõule oma õpetamispraktika tulemuslikkuse süsteemseks uurimiseks kahe aasta jooksul ning oma kogemuste laiemaks tutvustamiseks. Tegemist on maailma juhtivates ülikoolides kasutatava meetmega, mille eesmärgiks on toetada hea õpetamise väärtustamist ülikoolis.
Alar Kilp on ülikoolis õppimise ja õpetamise küsimustega süvitsi tegelnud juba mitu aastat, rakendanud teadmisi oma ainekursusel ning nõustanud kolleege. Kilp kavatseb toetust kasutada eelkõige Euroopa ja Ameerika politoloogia õpetamise hetkearengute uurimiseks.

IlumaeKodupaigast teadlikumaks
Sageli on nii, et inimesed küll elavad ühes paigas aastakümneid, ent teavad sellest kohast suhteliselt vähe. Ilumäe koguduse hooldajaõpetaja Meelis-Lauri Erikson ja keskkonnaameti kultuuripärandi spetsialist Ave Paulus võtsid nõuks seminari korraldada ja kutsusid spetsialistid Ilumäele külla. Teadmisi täis päeva sisustasid ettekannetega arhitektuuriajaloolane Ants Hein, kunstiajaloolased Kaur Alttoa ja Ülle Jukk ning kalmistukultuuri asjatundja Ilme Mäesalu.
Kõneldi kabelite ja kirikute vaimsest ja materiaalsest pärandist ning selle hoidmisest, ettekannete kese oli muidugi Ilumäe kabelil (fotol) ja kalmistul. Mõnusasse päeva mahtus ka jalutuskäik kalmistul ja muusikaline hetk külamuuseumis. Muuseumi tutvustas selle asutaja Villu Jahilo.