Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Kõpu kihelkonna päev

/ Autor: / Rubriik: Teated / Number:  /

1. augustil peetakse Kõpu kirikus kihelkonnapäeva.
Kl 10 algab giidiga ringkäik kalmistul, kl 12 on päeva avamine, tervitused ja konverents. Kl 14.30–16 pakutakse suppi Suure-Kõpu mõisas ja kl 16 on kirikus kontsert.
Konverentsil peavad ettekande Eesti Kunstiakadeemia emeriitprofessor, tekstiilikunstnik, kunstipärandi hoidja ja koguja, kauaaegne Eesti kunstiakadeemia ning TÜ Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud Anu Raud – «Kihelkonna ja kogukonna vaimust»; Tartu praostkonna praost, Tartu Peetri koguduse õpetaja ja Villem Reimani Kolleegiumi juhatuse esimees Ants Tooming – «Villem Reiman, algataja» ja Kõpu Peetri koguduse õpetaja Hedi Vilumaa – «Kõpu kihelkond üle sajandi».
Kirikus on avatud näitused «Taimed – tähendusega märgid kunstis», «Igaviku märgid – sümbolitesse talletatud tarkus», «Kõpu Peetri kirik – 190» ja «Kõpu kihelkonna minevik ja tänapäev». Kirik on avatud kl 11–18.
Suure-Kõpu mõisas toimub külastusmäng «Unustatud mõisad», igal täistunnil giidiga ekskursioon. Avatud on kohvik, näitus «Kõpu mustrid ja värvid», näha saab Kõpu ja Puiatu kooli õpilastöid. Avatud on külastuskeskus.