Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Kihelkonna auhind anti juhatuse esimehele

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

rein_ranneJärvakandi Pauluse kiriku lõikustänupüha jumalateenistusel anti kauaaegsele koguduse juhatuse esimehele Rein Rannele (fotol) üle selle aasta Rapla kihelkonna auhind.

Auhinnaks on skulptor Tauno Kangro loodud kihelkonna nime- ja kaitsepühaku Maarja-Magdaleena pronkskuju. AS Gildemannis valmistatud dolomiidist alusel Rapla kihelkonna nime- ja kaitsepühaku auhinda on välja antud 1998. aastast.
Statuut näeb ette, et nominendiks võib esitada isiku või isikute rühma, kellel on erilisi teeneid Rapla kihelkonna ja/või koguduse ees ning kes on oma tegevusega edendanud kohalikku kultuuri- ja vaimuelu ning toonud tuntust sellele paikkonnale.
Kandidaate saavad esitada nii EELK Rapla Maarja-Magdaleena kogudus kui ka kihelkonna territooriumile jäävad Järvakandi, Kehtna, Raikküla ja Rapla vald. Otsuse teeb komisjon, kuhu kuuluvad koguduse ja nimetatud valdade esindajad ning auhinda rahastavad kihelkonna omavalitsused ühiselt.
Järvakandi vallavalitsus esitas kandidaadiks tänavusele kihelkonna auhinnale Rein Ranne tema suure panuse eest Pauluse kiriku remondi korraldamisel, mille komisjon ka üksmeelselt heaks kiitis.
Kui tavaliselt antakse auhind üle juulis madlipäeva paiku peetavate kihelkonnapäevade ajal, siis sellel aastal jäi see sügisesse, kui 19 aasta eest Järvakandi alevisse pühitsetud kaunis puukirik ka uue välisvärvi sai. Pidulikul jumalateenistusel jutlustas külalisena Audru koguduse õpetaja Tiina Janno ning auhinna üleandmise juures osalesid ka kihelkonna teiste valdade esindajad.
Rein Ranne on Järvakandist teine, kes Maarja-Magdaleena pronkskuju on pälvinud. 2002. aastal sai sama tunnustuse osaliseks toonane Järvakandi vallavanem ja koguduse juhatuse esimees Tõnu Saar Eesti klaasipealinna kiriku ehitamise ja kalmistu rajamise eest.
Mihkel Kukk