Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Advendisõnum Lootuse külast

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

29. novembril kell 14.30 saavad televaatajad ETV vahendusel osa 1. advendi jumalateenistusest Lootuse külas.

Aastal 2000 rajas väliseestlasest nelipühi kiriku emeriitpiiskop Märt Vähi oma vanaisa maadele Harjumaale Kernu valda Lootuse küla, kus alustati tööd alkoholi- ja narkosõltlastest meestega. Tegevuse eest sotsiaaltöö vallas tunnustas vabariigi president piiskop Vähit 2014. aastal Punase Risti III kategooria märgiga.
Advendiaja 1. pühapäeva jumalateenistusel teenivad kaasa EKNK piiskop Ago Lilleorg, keskuse kasvandikest keskuse juhtideks kasvanud diakon Roman Lunjov ja Viljam Borissenko ning Järvakandi keskuse juht Villy Võrk. Oma muutunud elust annavad tunnistust abiprogrammi tegevdirektori abi Raiman Kukk ja programmis osalev Arvi Raid.
Märt Vähi arvates sobib advendisõnumi jagamine hästi Lootuse külla, sest Kristus on valgusena tulnud nende meeste ellu ja see on tohutult hea sõnum nii neile endile kui ka nende lähedastele. «Me pole varjupaik, vaid koht, kuhu inimene tuleb ja muudab oma elu Jumala ja teiste inimeste abiga. Programmis osalejad võivad olla uhked, et nad tegelevad oma probleemiga. Oleks kõik, kes on samas olukorras, end kätte võtnud, oleks Eesti muudetud maa,» jagas Vähi.
Lootuse külla asunud mehed läbivad 10–12 kuud kestva rehabilitatsiooni programmi, mille siiani on edukalt lõpetanud 69% osalenutest. Lisaks tegutsevad Järvakandi keskus, mis pakub eelprogrammi, ja Keila keskus, kus aidatakse põhiprogrammi lõpetanutel lõimuda ühiskonda.
Praegu on keskuses 5–6 vaba kohta. Programmiga liitumine ei nõua materiaalset panustamist, ent eeltingimuseks on abivajaja isiklik tahe muutuda. Järgmise aasta septembrist alustatakse tööd ka naissõltlastega.
Kätlin Liimets