Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Head vaimulikku muusikat

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Kingitusi võib alati teha ja muusikat võib alati kuulata ning mõlemad pakuvad suurt rahuldust. Hea võimaluse selleks annab jõuluootuse aeg, mil oma argiaskeldused jätame ja pühendume olulisemale.
kiida_nvvdVaimuliku laulu varasalve on lisandunud nelja aasta jooksul salvestatud Nõo kiriku meesansambli neljas plaat «Kiida nüüd Issandat, minu süda». Plaadil kõlavad 16 «Kiriku laulu- ja palveraamatu» laulu. Professionaalsel tasemel laulev koguduse meesansambel tutvustab luterlikke kirikulaule alates 17. sajandist, neli laulu on pärit I ja II üldlaulupeo repertuaarist. Eestikeelsete laulude kõrval kõlab laule ka saksa, soome ja rootsi keeles.
«Tahame selle plaadiga ühineda kõigi laulude autoritega – heliloojate, luuletajate, tõlkijate ja seadjatega –, et kiita südamest Jumalat ning tutvustada reformatsiooni 500. aastapäeva eel meie luterliku kiriku kaunist lauluvara nii noortele kui vanadele,» kirjutatakse plaadiümbrisel.
naguliiva.Evelin Kõrvitsa autoriplaat «Nagu liiva mere ääres …» on valminud Credo-Allika kammerkoori, kammerorkestri Collegium Consonante ja ansambli Tuli Taevast koostöös ning pakub muusikat kirikuaasta erinevateks perioodideks. Plaadile on salvestatud helilooja vaimulik koorilooming aastatest 2002–2015, kusjuures Evelin Kõrvits on ka tekstide autor. Eesti- ja ingliskeelsed sõnad, mille aluseks on piiblitekstid, leiab plaadiga kaasas olevast vihikust.
Kõlab mitmekülgset muusikat, mis on kirjutatud solistile, koorile ja orkestrile; koorile ja vanamuusikaansamblile, aga ka erinevatele pillidele. Tekstid viivad meid läbi igaviku ristilöömisest palveni rahu pärast. Aga on ka tänulaule inimestele, kes on autorit õpetanud, inspireerinud, vorminud ja armastanud.
Plaate saab osta Tartust Pauluse raamatupoest ja Tallinnast Logose raamatupoest.
Rita Puidet