Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Lühiuudised

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

raamatCambridge’i ülikooli kirjastuselt
Aprillis avaldas Cambridge’i ülikooli kirjastus rahvusvahelise projekti uurimistöö ladina kirikuisade hermeneutilistest teooriatest. Projekti juhtis Eestist pärit teoloog Tarmo Toom, kes praegu õpetab Georgetowni ülikoolis Washington DCs.
Raamat käsitleb neid kirikuisasid, kelle teostes leidub otseseid arutelusid pühakirja eksegeesist. Peale ülevaate lääne kiriku patristilistest tõlgendusteooriatest pakub uurimistöö Tyconiuse, Hieronymuse, Augustinuse, Cassianuse, Julius Africanuse, Cassiodoruse, paavst Gregorius Suure ja Sevilla Isidoruse hermeneutikat. Teos on müügil Amazoni ja Cambridge’i ülikooli kodulehel.

Esmaspäeval algas muinsuskaitsekuu
Eesti Muinsuskaitse Selts avas Tallinnas Paksus Margareetas igakevadise muinsuskaitsekuu, mis seekord on merekultuuriaastale pühendatud ja kestab 18. maini.
Muinsuskaitsekuu on suurim ja kõige rahvarohkem kodanikualgatusel toimuv Eesti ajaloo- ja kultuuripärandit tutvustav ettevõtmine, suure rõhuga ajalooliste paikade ja mälestiste heakorratalgutel. Muinsuskaitsekuu kava täieneb jooksvalt. Ajakohast teavet saab kodulehelt www.muinsuskaitse.ee. Muinsuskaitsekuud hakati Eestis tähistama 1985. aastal.

Veteraninädal  
Käimasolev veteraninädal kulmineerub veteranipäeval, 23. aprillil. Tori Püha Jüri kirikus algab kelle 12 jumalateenistus, millega mälestatakse kõiki Eesti eest võidelnud sõjamehi. EKNi liikmeskirikud võtavad jumalateenistustel eestpalvesse veteranid ja nende lähedased ning mälestavad langenuid.
Juba neljandat aastat tähistatava veteranipäevaga täname ja tunnustame neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust.
Üle Eesti mai alguseni müüdavate sinilillemärkidega saab toetada nii veterane kui ka nende perekondi ja lähedasi.