Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Rikkamaks palvetarkuses

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Märksõnad:  / Number:  /

Tauno2Tauno Toompuu, Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja:
Möödunud reedel kohtusid Rakvere koguduste vaimulikud linnavalitsuse esindajatega traditsioonilisel palvuslõunasöögil, mida me sel aastal ei pidanud jaanuaris, vaid nelipüha eel. Koostöös linnavalitsusega kutsusime endi sekka peapiiskop Urmas Viilma, kes kõneles ühiskonna sidususest, vajadusest kuulata erinevate inimgruppide arvamusi ja armastada üksteist, mitte ainult olla tolerantsed üksteise suhtes. Kui osa palvuslõunasöögil osalejaist oli peapiiskopiga kohtunud Rakvere kirikupäevade ajal, siis osale oli see esmakordne kohtumine ja võib öelda, et inimesed olid meeldivalt üllatunud.
Järgnenud laupäev oli aga üle pika aja vaba ja sain mõnuga kodus tööd teha vastukaaluks pühapäevale, mis oli eriliselt töine. Lisaks jumalateenistusele Rakveres oli teenistus ka Tamsalus, nende vahele jäi ristimistalitus. Õhtul algas aga Rakveres palvenädal, mis on seotud koguduse nimepäevaga ehk kolmainupühaga. Sel pühapäeval on koguduses ühtlasi leeripüha, kus osaleb piiskop Einar Soone. Nädala jooksul nelipühast kolmainupühani palvetame Vana Testamendi psalme ehk kiituslaule koguduse endise õpetaja Enn Kivinurme tõlkes raamatu «Kiituslaulud» (Rakvere, 2013) põhjal. Loodan, et see nädal on kogudusele vaimulikult virgutav ja kui kiituslaulud saavad palvetena omaseks, oleme palvetarkuses taas rikkamaks saanud.
Sel nädalal aga tuleb linnavolikogus arutusele koguduse ettepanek müüa linnale Pauluse kirik, mida praegu rendime linnale. Linnal on olemas vajadus kultuurikeskuse järele, kogudus aga vajab raha, et korda teha Kolmainu kirik. Meie koguduse tegemisi saab jälgida suhtlusvõrgustikus Facebookis. Erinevad töötegijad jagavad nädala jooksul seal oma mõtteid ja juhuslikult teen seda sel nädalal mina.