Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Kristlik kunstnik maalib sõna lõuendile

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed / Number:  /

Kunstnik Ain Vares näituse avamisel Tarvastu kirikus õpetaja Elve Benderiga. Jaan Männik

27. mail avati Tarvastu kirikus Ain Varese maalide näitus, mis jääb avatuks augusti lõpuni projekti «Teeliste kirikud» raames.

Seekordne näitus Tarvastu kirikus on juba kaheksas. Traditsioonile pani omal ajal alguse Tarvastu koguduse liige Allan Luha. Julgust näituste korraldamisega jätkata on andnud toetused kohalikult omavalitsuselt, muinsuskaitseameti pühakodade programmist ja ka kultuurkapitalilt. Iseäranis innustav oli aga Eesti maalikunsti grand old man’i Enn Põldroosi märkus tema näituse lõpetamise puhul tehtud statistikat kommenteerides, et näitus Tarvastu kirikus saavutas tema senise publikurekordi.
Ain Vares ei vaja ristiinimeste seas pikka tutvustust. Ain on kristlik kunstnik, tuntud meil ja mujal. Ta on kujundanud muu hulgas nii teeliste kirikute brošüüri kui kirikukalendri. Sündinud 1966. aastal Kuressaares, elab ta seal praegugi. Kunsti juurde leidis tee oma isa juhatusel.
Põhikooli järel astus ta Tartu kunstikooli, mille lõpetamise järel 1985. aastal esines kohe ka esimese personaalnäitusega. Sestsaadik on ta tihti esinenud Saaremaa kunstiklubi ühisnäitustel. Mõned isikunäitused on olnud nii Eestis kui väljaspool. Praegu juhib Ain Vares väikest disainibürood. Lähemat tutvust saab tema töödega teha internetis: www.ainvaresart.com.
Enda kohta kirjutab ta nõnda: «Minu eesmärk ja igatsus on maalida Jumala Sõna. Need pildid on inimestele, kes otsivad midagi enamat, kui see nähtav maailm suudab pakkuda. Need on vaatajaile, kes janunevad tõe järele, otsivad õiget teed, mida mööda käia, ja tõelist elu, mida elada. Ma soovin ja palvetan, et nende maalide sõnum puudutaks iga vaataja südant ja avaks silmad nägema meie ainust Päästjat, kes on Jeesus Kristus.»
Näitus on avatud neljapäevast pühapäevani keskpäevast kuni kella kuueni õhtul.
8. juulil aga ootab Tarvastu kogudus kõiki neid, kel on olnud eluosa jagada armastatud õpetaja Harri Haameriga, et koos tema 110. sünniaastapäeva pühitseda.
Elve Bender,
Tarvastu Peetri koguduse õpetaja