Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Raamatuletilt

/ Autor: / Rubriik: Elu ja Inimesed / Number:  /

looja_loomingu Looja loomingu lummuses
1. novembril kell 17 toimub Tallinna Jaani kirikus raamatu «Looja loomingu lummuses» järelesitlus.
Raamat on poodidesse jõudnud, aga esitlus toimub siis, kui kõik kolm autorit on Eestis, s.o hingedekuu esimesel õhtul. Suureformaadilises raamatus on looduskaitsjalt ja fotograafilt Arne Kaasikult üle 150 imeilusa foto Lahemaa loodusest vaheldumisi Ahvenamaa praosti Mårten Anderssoni ja Tallinna praosti Jaan Tammsalu eesti- ja ingliskeelsete mõtisklustega.
Muusikat teevad esitlusel Robert Jürjendal, Toomas Vavilov ja Tiia Tenno. Näha saab ka kauneid looduspilte slaididelt, kuulda raamatu loomisloost ja autoreid mõtisklemas. Ainult esitlusel on võimalik 150-leheküljelist ja väga värvilist albumit saada 20 euroga ja kolme autori pühendusega.
Arne Kaasik on töötanud Lahemaa rahvuspargis 33 aastat ja pool sellest ajast administratsiooni direktorina. Tähelepanuväärne on seegi, et raamat Lahemaa kaunitest paikadest ilmub ajal, mil tähistatakse Lahemaa rahvuspargi 45. aastapäeva.

eetikaKõlblus. Eetika
Raamatu «Kõlblus. Eetika» autor on Maie Tuulik, suurte kogemustega kasvatusteadlane. Ta on pedagoogikateaduste doktor, töötanud Tallinna pedagoogikaülikoolis ja Tallinna pedagoogilises seminaris kasvatusfilosoofia ja eetika õppejõuna. Praegu pensionär, kellel on neli täiskasvanud last ja seitse lapselast.
Raamatus arutletakse kõlbluse sisu, kõlbelise arengu, kõlbluse toidu, kõlbluse õpetamise ja südametunnistuse kui kõlbluse joonlaua üle. «Inimesed on suhteliselt sarnased. Me oleme nagu ühepajatoit suuremeelsusest ja väiklusest, voorustest ja pahedest, üllusest ja alatusest. Meil pole kaasasündinud kõlblust, ometi on just kõlblus see, mis teeb inimesest inimese,» kirjutab Maie Tuulik oma raamatut tutvustades.