Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Juhatuseesimehed kogunevad

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

„Koguduseelu juhtivad inimesed vajavad aega koos olemiseks. Vähemalt kord aastas. Et arutada, mis reaalselt oluline. Jagada rõõme, aga ka muresid. Ja mis eriti oluline – anda head nõu, kuidas koguduses seda või teist ülesannet korraldada nii, et tulemus oleks kõiki osapooli rahuldav,“ rõhutab Eesti Kirikule Lääne-Nigula koguduse juhatuse esimees Tiina Võsu, kes on aastaid aidanud korraldada koguduste juhatuseesimeeste konverentsi. Tänavu kuulub Võsuga korraldavasse toimkonda veel Tallinna Püha Vaimu koguduse juhatuse esimees Ülle Gunin, Rapla koguduse juhatuse esimees Raivo Erm ja Peeter Grossberg Tallinna Jaani kogudusest.
Tiina Võsu tunnistab, et just konverentsi korraldama innustavad koguduste aktiivsed liikmed ise. Kui eelmisel aastal toimus konverents lühendatud variandis Tartus ja üle-eelmisel aastal jäi sootuks ära, siis on Tiina pidanud päris palju vastama küsimustele, et kas tänavu kokkusaamine ikka toimub. Seda enam, et vahepeale on jäänud koguduste juhtorganite valimised, mistõttu on ametisse asunud ka uusi inimesi, kellele eriti kulub ära ametikaaslastega lähemalt tuttavaks saada.
Kogunetakse reedel, 19. oktoobril Nelijärve puhkekeskuses alates kella 16-st ja üritus lõpeb pühapäeval, 20. oktoobril kell 15. Kolme päeva mahub hardushetki, ettekandeid, töötubasid, vestlusringe. Tiina Võsu on rõõmus, et juhatuseesimeeste ringi on tulemas piiskopid Andres Põder, Tiit Salumäe ja Joel Luhamets ning kantsler Andrus Mõttus, samuti mitmed vaimulikud.
„On väga aktuaalne küsimus, kuidas kogudust nüüdisajas kaasa tõmmata. Kuidas edastada igihaljast sõnumit tänapäevases võtmes ja tänasele inimesele mõistetavalt,“ toonitab Võsu, lisades, et selle aasta konverentsi rühmatööd on planeeritud koosviibivatele koguduseliikmetele abiks selle raske, aga huvitava väljakutse seljatamisel. Loomulikult toimub ka aastatega oodatud traditsiooniks saanud aasta juhatuseesimehe valimine.
Tiina Võsu innustab kõiki neid, kes veel on kahevahel, nädalavahetusel Nelijärvele tulema. Kasvõi päevaks. „Kui ei saa tulla juhatuse esimees, siis võiks tulla keegi juhatuse liikmetest, samuti on teretulnud mõni koguduse aktiivne liige. Kohtumiseni Nelijärvel!“
Liina Raudvassar