Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Eesti keele õpe Pihkvas

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Pihkva eesti keele õppijad
Pihkva estofiilid (vasakult) Gülnara Kovalenko, Jekaterina Maksimova ja Dmitri Ivanov olid väga rõõmsad, et said Eestist pärit kirikukoori kontserdist osa. 3 x kätlin Liimets

8. juunil Pihkva baptistide kirikus toimunud Haapsalu koguduse koori kontserti oli teiste seas kuulama tulnud ka estofiile.

Eriti ladusalt rääkis eesti keelt inglise ja saksa filoloogi haridusega Jekaterina Maksimova, kes õpetab Pihkva ülikooli juures juba paarkümmend aastat eesti keelt. Möödunud õppeaastal oli tal 17 õpilast ja töötati kahes grupis: algajad ja edasijõudnud.
Jekaterina Maksimoval tekkis huvi eesti keele vastu aastate eest, sest talle meeldis laulja Anne Veski, kellega ta ka ise tuttav on. Side Eestiga on õpetajal säilinud siiani, ta on püüdnud vähemasti laulupidudele jõuda. Sel aastal ei ole tal küll võimalik üldlaulupeole tulla, aga möödunud laupäeval Tartus toimunud laulupeole sõita oli juuni alguses kindel plaan.
Jekaterina Maksimova oli kontserti kuulama kutsunud ka kaks oma õpilast: Dmitri Ivanovi, kes oli veel vähe keelt õppinud ning tagasihoidlik rääkima, ja Gülnara Kovalenko, kel seljataga kaks aastat keeleõpinguid ja kes suutis päris kenasti eesti keeles suhelda. Gülnara motivatsioon keele õppimiseks pärineb asjaolust, et tema kaks täiskasvanud poega elavad Tallinnas ja neid külastades tahab ta eesti keelega hakkama saada.
Kätlin Liimets

petseri klooster
Petseri kloostri asutamise ajaks peetakse 1473. aastat. Kloostri asutajaks peetakse Tartu preestrit Joanni. Kloostri ümber kujunes aja jooksul asula, hilisem Petseri linn. 

Pildigalerii:

Tiit ja Lia
Lia ja Tiit Salumäe, tänu kellele toimus reis Petserisse ja Pihkvasse. Õigeusu traditsiooni kohaselt on kloostri territooriumil naine kaetud peaga.