Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Viipekeelne kogudusetöö jätkub erioludes

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Tiiu Hermat juhib viipekeelset kogudusetööd. Arhiiv.

Kuidas on nakkuspuhang ja eriolukord mõjutanud Sakariase koguduse elu?

Tiiu Hermat, Tallinna Püha Vaimu koguduse juures tegutseva viipekeelse Sakariase osakoguduse õpetaja:

Meie kogudust lõi eriolukorra kehtestamine päris valusalt – viipekeelsetele on otsene silmast silma kontakt väga oluline. Mingil määral on seda olnud võimalik kompenseerida Facebooki Messengeri grupivestlustega (videokõnedena), paraku on koguduse aktiivsemate liikmete hulgas üsna palju neid, kellel Facebooki kontot polegi ja nendega saab vajadusel suhelda SMSidega. Kuigivõrd saan jagada EKNK viipekoguduse materjale, sest nende tehniline võimekus on oluliselt suurem.

Mureks on, mis saab meie 20. juunile planeeritud suur­üritusest EELK viipekeelse töö 25. aastapäeva tähistamiseks. Plaanis oli kuld- ja hõbeleeripüha ning pidulik koosviibimine, osaleda lubas ka peapiiskop. Karta on, et see tuleb sügisele edasi lükata …

Kuidas jõuab viipekeelse kogukonnani teave nakkusohu ja eriolukorra aegsete meetmete kohta?

Infopuuduse üle ei saa kurta, eriolukorra algusest saadik on kogu oluline info edastatud ka viipekeeles, oleme väga tänulikud meie tublidele viipekeeletõlkidele. Positiivne on ka see, et seni pole kurtide kogukonnas tuvastatud ühtegi nakatunut. Kodus püsimise vajadus sai üsna kiiresti selgeks, sellele aitasid kaasa mitmed Eesti Kurtide Liidu juhatuse ja aktivistide korraldatud videokampaaniad, mida jagati erinevates Facebooki gruppides. 

Praegu on rahulik periood, inimesed on olukorraga leppinud, kuid kui eraldatus veel pikalt kestab, kasvab kindlasti ka hingehoidliku suhtluse vajadus. 

Rain Soosaar