Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Pastoraadi piiblikool jätkab veebis

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Septembris alustanud Pastoraadi piiblikooliga saab ka praegu liituda. Siimon Haamer.

Septembris alanud Tartu Pastoraadi piiblikool kolis märtsis virtuaalreaalsusesse. Soovijad saavad veebi vahendusel liituda ka praegu.

Koroona tingimustes on Pastoraadi elu vaikseks jäänud, kuid jätkuvalt töötab piiblikool, mis on veebi kolinud. Oli ka vaheetapp detsembrist, mil kasutati Tartu Pauluse kiriku ruume, et täita inimeste hajutatuse nõuet. Piiblikooli organiseerijate hulka kuuluv Siimon Haamer tunnistab, et loengute ülekandmise võimekus on neil algusest peale olnud ja õigupoolest oli varemgi osavõtjaid, kes tervislikel põhjustel jälgisid kodust ülekannet. Pakuti ka järelvaatamist registreerunutele, ent seda võimalust pole siiani laiemalt reklaamitud.

„Oluline on, et inimesed saaksid kokku, oleks osadus. Seetõttu oli ka kahe tunnise loengu vahel pooletunnine kohvipaus. Vestlus on oluline eriti neile, kes alles avastavad oma usuelu. Selliselt on võimalik neid toetada ja otsingutes aidata,“ annab Siimon Haamer ülevaate enne piiranguid kehtinud kursuse toimimispõhimõttest.

Sel põhjusel pole üksik- osalemist veebis soositud. Küll tekkis mitu partnerkogudust. Näiteks meie kiriku Saue ja Urvaste ning Jõgeva baptistikoguduses moodustati väikegrupid, kes esmaspäevaõhtuti oma koguduses kogunesid ja ühiselt ülekandest osa said. „Nõustusime tingimusel, et kogudus pakub osaduse poolt, et kohvipausi ajal on ka koguduses kohvipaus ja inimesed ikka ise maksavad osavõtu eest, aga vähem, sest kohvipausi ja ruumiga seotud kulud katab kogudus,“ jagab Haamer.

Praeguses muutunud olukorras võetakse piiblikooliloenguid kuulama kõik soovijad. Loengute kavaga on võimalik tutvuda aadressil https://tartupastoraat.ee/piiblikool. Saab ka juba toimunud loenguid järelvaadata. Osalemine on tasuline. Üks õppeõhtu maksab 10 eurot.

Septembrist juuni alguseni toimub osavõtjaterohke Pastoraadi piiblikool, mille eesmärk on anda täiskasvanud õppijale ülevaade Piibli põhisisust. Programm arvestab pigem algaja tasemega, kuid kindlasti ei tunne igavust ka edasijõudnud piibliuurija. Akadeemilisi eelteadmisi osalemine ei nõua. Piiblikooli on oodatud kristlased kõikidest konfessioonidest ja ka need, kes pole end kirikuga sidunud.

Kätlin Liimets