Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Tehtud töö eest tuli kuldne tunnustus

/ Autor: / Rubriik: Portreelood / Number:  /

Õpetaja Aare Kimmel võttis pühapäeval peapiiskopilt vastu kuldse ametiristi. Regina Hansen.

Armastatud kirikuõpetaja Aare Kimmel võttis juuni viimasel pühapäeval peapiiskopilt vastu kuldristi.

Randvere ja Rannamõisa kogudust teeniv Aare Kimmel tähistas märtsis 70. sünnipäeva ja sel puhul õnnitles teda ka kirikuleht. Läinud pühapäev oli aga tõesti eriline, sest jumalateenistusel Rannamõisa koguduses jutlustas peapiiskop Urmas Viilma ning andis 30 aastat kirikus teeninud vaimulikule üle kuldristi.

Ettepaneku kuldse risti kinkimiseks tegi konsistooriumile Rannamõisa koguduse kauaaegne liige Margus Suurväli, kes on koguduses kandnud ka juhatuse esimehe rolli ning on praegu juhatuse liige. Ta ütleb, et tagasihoidliku õpetaja tehtud töö väärib erilist tunnustust. Märkida tuleb, et Aare Kimmel on valitud aasta vaimulikuks 2010.

Kuldrist kuulus varasemalt õpetaja Georg-Voldemar Klausile (1907–1983), kellele Nõmme Rahu kogudus oli selle kinkinud ordinatsiooni 20. aastapäevaks aastal 1957. Möödunud sügisel olid Klausi hõbedase ja kuldse ametiristi koos ketiga konsistooriumile andnud vaimuliku lapsed Liivia Klaus ja Raivo-Kalle Klaus.

Klausi lapsed on risti üle andes avaldanud soovi, et selle järgmisel kandjal oleks seos nende isaga. Kuna õpetaja Klaus oli teeninud Randvere kogudust, siis on tema risti kinkimine praegusele õpetajale igati põhjendatud. Peopaigaks sai aga Rannamõisa, kuna sealne kogudusemaja oma võimalustega on lihtsalt sobivam. 

Rita Puidet